Bucketlist voor Tilburgse foodies: dit moet je echt een keer gegeten hebben
- 22 maart 2021
- Rowie van der Vliet
Taartjes, broodjes, drankjes: als je ook maar een béétje een foodie bent, zit je in Tilburg wel goed. Welke specialiteiten of bizarre gerechten die je in Tilburg koopt mag je écht niet overslaan? We zetten ze voor in een bucketlist voor foodies! Kan jij ze allemaal afvinken?
Chocolade skull van Friandries

Dries Michels is de winnaar van het RTL-programma De Chocoladeshow. Ken je dat nog? Met zijn chocoladezaak Friandries drukt hij zijn eigen stempel op het snoepgoed. Een van de dingen waarmee de jonge chocolatier zich onderscheidt zijn de schedels van chocolade. Elke maand proef je een andere smaak!
Worstenbroodjes van Meesterbakker van Iersel

Als echte Tilburger moet je dit een keer geproefd hebben! En ja, dat kan zelfs als je geen vlees eet. Er is een vegan variant, maar ook een kip of halalversie. En vergeet het ‘standaard’ worstenbroodje niet. Even warm laten maken en genieten maar.
Valencia van de IJsspecialist

De IJsspecialist aan het Reeshofpark staat vooral bekend als de plek waar je de enige echte ‘Valencia’ haalt. Voor wie het niet kent: dit is een ijshoorn met slagroom en nootjes in de ijshoorn, een ijsbol, chocoladedip, nootjesdip en slagroom bovenop.
Taarten van Zoete Moed

Nog nooit een taartpuntje van Zoete Moed op? Echt eens proberen dan! Yvette bakt vol liefde taarten zoals red velvet, cheesecakes of een themataart. Ook draait ze haar hand niet om voor roze koeken, shortbread of kokosbollen. De Tilburgse is zelfs genomineerd als een van de drie kanshebbers in onze Ondernemer van het jaar-verkiezing.
Perzisch ijs van Vittorio

Wil je eens echt bijzonder ijs proeven? Dan moet je echt eens Perzisch ijs van Vittorio proberen. Sowieso is zijn ‘pleintje’ Karvansara een aanrader, want je ontmoet er makkelijk nieuwe mensen als je op een bankje een ijsje eet.
Couscous van De Couscousbar

De Couscousbar gebruikte Marokkaanse recepten die soms al heel lang meegaan. Zo is de Mama Farida gebaseerd op een recept van de schoonmoeder van Rachid. Gek op kip? Dan is de sticky chicken een aanrader. Maar er zijn ook vegetarische opties.
Friet van De Frietboetiek

Bij De Frietboetiek liggen elke dag verse geschrapte aardappelen te wachten in een badkuip gevuld met water totdat er verse friet van wordt gemaakt. En dat werkt al vijftig jaar zo! De Frietboetiek kwam meerdere keren als beste snackbar van Tilburg uit de bus tijdens onze verkiezing.
Bao buns van Tokobar to Go

Bij Tokobar to Go aan de Nieuwlandstraat haal je onder andere bao buns. Er is een versie met kip, dagan smoor of gebakken tempeh. De sausjes op het broodje zijn zelfgemaakt. Gek op die saus? In de winkel vind je ook grote flessen voor thuis.
Cannolis van Eetwinkel Verzot

Ken je de cannoli al? Dat is een krokant koekje met een roomvulling. Eerlijk is eerlijk: elke keer als we hier binnenwippen, kunnen we het niet laten om een zakje mee te nemen. De cannolis zijn zelfgebakken! De pistachesmaak bewaren wij voor het laatst, want die vinden we het lekkerst. We gokken dat veel foodies uit Tilburg dit al van hun bucketlist kunnen afstrepen. Zo niet? Echt eens proberen!
Tosti van Oostwest Cultuurcafé

Bij Oostwest Cultuurcafé staan er – zoals veel horecagelegenheden in Tilburg – tosti’s op de kaart. Nu weten Tilburgse foodies allang dat je voor de beste tosti’s en tostisaus van de stad bijvoorbeeld bij Smeer ‘m of Café Slagroom terechtkunt. Maar bij Oostwest Cultuurcafé proef je een tosti zoals je die nog niet eerder op hebt. Zo is er een Libanese en Zuid-Afrikaanse tosti. Dit hoort zeker thuis op de bucketlist van Tilburgse foodies.
Mylkshakes van Focus Foodbar

Wat is een mylkshake? Nou, een milkshake zonder melk! Die haal je bij het volledig plantaardige Focus Foodbar. Er zijn veel verschillende soorten smaken zoals mango, brownie-hazelnoot, oreo, speculoos, pindakaas-karamel en meer.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Tilburg en blijf op de hoogte van alles over en rondom Tilburg.
