Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

BANK15 gaat weg: dit gebeurt er met de foodconcepten in het pand

Door Rowie van der Vliet 7 mei 2020

Het is echt waar: BANK15 gaat weg in het pand waar het allemaal begon. Na iets meer dan drie jaar vertrekken ze uit het gebouw aan Spoorlaan 350. Wat gebeurt er dan eigenlijk met de foodconcepten die er nu nog zitten? We zochten het uit.

Volgens oprichter Jerry Opier stopt daarmee het foodconcept in de huidige vorm. Nu vind je er steeds nieuwe restaurantjes van opkomend culinair talent. Mensen kwamen er voor een drankje, een goed gesprek en om iets te beleven. Waarom ze dan toch stoppen op de huidige locatie? “BANK15 is een beweging. Dat betekent dat we niet te lang stilstaan. Bij dingen die misgaan, tegenslagen én bij grote successen. Het is nu de tijd om te focussen.”

BAO en SCOTTI’S

Less Commis is de eigenaar van concepten als BAO (baobroodjes) en SCOTTI’S (zoetigheid), die we nu in de foodcorner in BANK15 vinden. “We bouwen door”, laat de partij achter de baobroodjes en zoetigheden weten in een persbericht. “We zijn op zoek naar een nieuw pand in Tilburg voor onze concepten.” Daar valt ook De Falafelbar onder. “Op dit moment zijn we bezig met het uitwerken van ons vegan concept De Falafelbar en we willen BAO en SCOTTI’S nog verder laten doorgroeien. We nemen weliswaar afscheid van een locatie, maar zeker niet van onze concepten. We zitten vol energie en creativiteit om Tilburg te verbinden met eten en muziek.” Atelier Kokumi en muziekproductiehuis Kloud Select hebben de ideeën mede-ontwikkeld en blijven betrokken.

Tot eind juni kun je nog afhalen en bezorgen bij BAO en SCOTTI’S.

Tekst gaat door na de foto.

BAO by atelier kokumi. Foto: Les Commis

Point Blank

Point Blank is sinds kort ook open in BANK15. Je geniet er van Mexican en Asian fusion cooking in de vorm van comfort food. Op de kleine menukaart staan burrito’s, taco’s en spring rolls. Point Blank blijft sowieso open tot eind juni voor afhalen en bezorgen, zo laat eigenaar Pepijn weten. Hij houdt ons op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Dit gebeurt er met BANK15 zelf

Voor wie BANK15 nog niet kent: het is een creatieve plek waar de samenwerking wordt opgezocht. Het doel is om talenten, creatievelingen en ondernemers te ondersteunen en te laten ontwikkelen. Operation manager Fenne Verhoeven kan die missie als geen ander omschrijven. “Het verbinden van mensen die een kans verdienen met mensen die hem allang gepakt hebben. Creatief- en ondernemend talent met bedrijven met know how.” Dat is ook precies waar BANK15 zich nog meer op wil gaan focussen.

Niet weg uit Tilburg

We hoeven niet bang te zijn dat het concept de stad verlaat waar het allemaal begon. BANK15 zelf is ook op zoek naar een nieuwe locatie in Tilburg. De foodwereld helemaal loslaten doet BANK15 zeker niet. Ze gaan door met focussen op KWEEKTUIN (muzieksector), BRANDSTOF (foodsector) en Art of Innovate (kunstsector). Ook starten ze BANK15 ACADEMY waarbij drie maanden een kijkje nemen bij professionals in het bedrijsleven. 

Lees ook:

Hudson's Bay Tilburg

Nieuws! Dit komt er in het pand van Hudson’s Bay in Tilburg

Geen Action, foodhall, IKEA, winkelcentrum met kleine ondernemers of V&D. In de leegstaande Hudson's...
Oude Markt

Kappers en terrassen gaan weer open en meer: ‘Zal moeilijk zijn om genoeg omzet te halen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Tilburgers. Het kabinet heeft ...
kattencafé Tilburg

Update over het kattencafé in Tilburg: ‘Ik geef gewoon niet op’

Het was groot nieuws in 2018: Tilburg krijgt een kattencafé! Inmiddels zijn we bijna twee jaar later...

adv.