Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: alcoholvrije drank na 20.00 uur in Tilburg kopen?

Door Rowie van der Vliet 30 oktober 2020

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. Wat als je nou trek hebt in een alcoholvrij biertje? Wij zoeken uit of je dat nog wel kan kopen in Tilburg na 20.00 uur.

We bellen eerst met de Spar aan de Ringbaan-Oost. Dit filiaal is natuurlijk 24 uur open. “Ik ga het even navragen”, zegt de supermarktmedewerker. “Alcoholvrij bier mag je wel kopen. Het staat hier gewoon bij het andere bier. We zijn een benzinepomp, dus het aanbod is hier niet zo groot maar we hebben het wel.”

Afgesloten schappen

En hoe pakt Albert Heijn het aan? Jerina van Heck, woordvoerder van Albert Heijn: ”Winkels dekken of sluiten de schappen en/of gangpaden waar de alcoholische dranken staan af. Dat kunnen zij op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met behulp van rolcontainers, kratjes, doeken en afzetlint.”

Toegankelijk houden

En de alcoholvrije drank? ”Het gaat alleen om alcoholische dranken, niet om alcoholvrij bier. Vaak vinden winkels wel manieren om deze producten wel toegankelijk te houden voor klanten.” Bij sommige vestigingen van Albert Heijn in Tilburg kun je dus geen alcoholvrije drank kopen, maar nog wel alcohol vrij bier.

Apart in het schap

Bij Jumbo Foodmarkt in Stappegoor sluiten ze geen schappen of gangpaden af na 20.00 uur. “Alcoholvrije drank mag je nog kopen, maar echt alleen 0,0%. Het staat bij ons apart in het schap bij de biertjes achterin de winkel”, aldus een medewerker van de grote supermarkt in Stappegoor.

MAG DAT?

Kortom: ja, je mag alcoholvrije drank (met 0,0% alcohol) gewoon kopen na 20.00 uur in Tilburg. Soms kan dit alleen niet omdat het schap waar je dit haalt in sommige winkels is afgesloten.

Lees ook:

Lot en Frederique geposeerde foto

MAG DAT: een selfie of foto maken bij een gebouw in Tilburg?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Binnenkijken Marieke Max

MAG DAT: hoeveel mensen mag je thuis ontvangen in tijden van corona?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Want...
supermarkten open eerste kerstdag

MAG DAT: boodschappen doen tijdens het kwetsbarenuurtje als je niet kwetsbaar bent?

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september, stelde premier Rutte dat supermarkten twee uur ...

adv.