Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Over verborgen parels gesproken: dit is het leukste restaurant nét buiten Tilburg

Aangeboden door Brasserie de VOC 4 oktober 2019

Zo nu en dan ontdekken we verborgen parels waar je heerlijk kunt eten, ook buiten Tilburg. Neem bijvoorbeeld Brasserie de VOC in Udenhout. Dit restaurant is zéker de moeite om eens te bezoeken. Alleen al vanwege het bijzondere verhaal van eigenaren Patty en Dennis Brok…

De twee leerden elkaar kennen bij de Koninklijke Marine, waar Patty haar liefde voor koken opdeed. Zij en Dennis werden verliefd en trouwden. Na het vertrek van beiden bij de marine, werd Patty sous-chef bij een grote horecazaak. Daar perfectioneerde ze haar kookkunsten, waarna het tijd was om een eigen restaurant aan de Slimstraat in Udenhout te openen. Die kreeg heel toepasselijk de naam ‘Brasserie de VOC. Want, zo zeggen Patty en Dennis, ‘wanneer je eenmaal hebt gevaren, laat de zee je nooit meer los’. Daarom is het interieur ook gebaseerd op hun achtergrond: er hangen in de zaak veel persoonlijke spullen die ze hebben gebruikt en vergaard in de marinetijd. 

Tekst loopt door onder foto. 

Brasserie de VOC. Foto: Fotografie Simone

Brasserie de VOC

Patty vindt het erg belangrijk om haar gerechten te bereiden met dagverse, biologische ingrediënten van lokale ondernemers. Daarbij houdt ze rekening met het zo min mogelijk belasten van de natuur. De kruiden en specerijen uit de VOC-tijd inspireren haar om bijzondere gerechten te creëren, zoals bijvoorbeeld de huisgemaakte carpaccio, die een Indonesische twist heeft. Maar ook degenen die dol zijn op vis, zullen smullen bij Brasserie de VOC. Het menu verandert met de seizoenen mee.

Culinaire beleving

Tóch liever een lekker stukje vlees? Op de menukaart staan diverse vleesgerechten, zoals de overheerlijke spareribs… Deze ribben komen uit de rookton waar ze minimaal zes uur tot perfectie gegaard worden! Patty maakt ook haar gerookte zalm helemaal zelf, zonder onnodige toevoegingen. Verder biedt de open keuken de mogelijkheid mee te kijken hoe Patty en haar team koken. Schuif dus gezellig aan voor een culinaire beleving! 

Tekst loopt door onder foto. 

brasserie de voc
Buiten is een groot terras. Foto: indebuurt Tilburg

Laat je verrassen

Zo nu en dan organiseren Patty en Dennis speciale themadagen, zoals een Indonomische avond, cocktailmiddag met bites of er speelt een leuke band. Dat is zeker een bijzondere ervaring om mee te maken! Verder is buiten een zonovergoten terras waar je heerlijk kunt eten en loungen. Ook is er binnen een ruimte voor feesten en partijen waar je lekker uit je bol kunt gaan. 

Zes dagen geopend

Brasserie de VOC is op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend vanaf 17.00 uur en op zaterdag en zondag open van 12.00 tot 22.00 uur. Op dinsdag is het restaurant gesloten. Online reserveren kan via de website.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brasserie de VOC. Meer over Brasserie de VOC ontdekken?

Brasserie de VOC

restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Slimstraat 82, Udenhout

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.