Trek je kiel maar weer tevoorschijn: het is tijd voor 11-11!

Door Thijs Dingemans 7 november 2018

Nu is het echt nog hééééél even wachten. Je kunt langzaam je carnavalskloffie weer afstoffen en aantrekken. Zondag is het namelijk 11-11 en dus tijd voor feest! 

Voor de nieuwelingen en niet-carnavallers in onze stad: komende zondag zijn een heleboel Tilburgers met zekerheid bier aan het drinken vanwege de Elfde van de Elfde. Het is de officiële opening van het carnavalsseizoen. En uiteraard is er ook van alles te doen op zondag 11 november! Het belangrijkste: de nieuwe Prins van Kruikenstad wordt bekendgemaakt. Dat gebeurt om 17.11 uur. Dit jaar is het feest wederom in de Stadhuisstraat.

Houd ‘m vrij en ben d’r bij

We hebben geluk dit jaar: deze feestdag valt op een zondag dus dat betekent dat je geen vrij hoeft te vragen op je werk. YES! En ook prettig: biertaps zijn toegestaan op het terras, dubbel yes.

Programma

Er is in de Stadhuisstraat de hele dag voor ieder wat wils. In en rondom Kruikenkroegen kun je allerlei dingen doen. Uiteraard is er ook aan de jonge Kruiken gedacht: één van de cafés wordt omgetoverd tot een knutselparadijs en er is rondom de Heikese kerk een Kruikenmarkt.

Wie wordt de nieuwe prins?

Natuurlijk draait 11-11 weer om de onthulling van de nieuwe Prins van Kruikenstad. Aan het begin van de avond wordt bekend wie in 2019 de ‘leider’ is van alle Kruiken en Kruikinnen.

En dan nog dit: 

Je kunt het terrein alleen op met het nieuwe stadsembleem. Heb je ‘m nog niet? Je kunt het embleem zondag kopen voor €3,50. Dat kan bij Klein Cafe Van Horen Zeggen (Stadhuisstraat) of Café Stoffel (Korte Heuvel).

11-11

11-11

11 nov 2018 vanaf 11:11 t/m 23:59

Lees ook:

Carnaval sticker

Waarom vinden we op Tilburgse huizen ineens stickers met het nummer 55?

Huh, wat is dat nou? Heel wat Tilburgers stonden maandag even perplex naar hun huisnummer te kijken....

adv.