Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Topcombi! In dit zwembad kun je voor een weekend met je hond zwemmen

Door Rowie van der Vliet 14 augustus 2020

Oh my dog! Tijdens Hondenplons 2020 kun je voor één weekend met je hond zwemmen. De populaire zwemmiddag voor viervoeters keert dit jaar terug in Recreatiebad Stappegoor.

Je smelt toch alleen al als je denkt aan de blije kop van je hond als-ie naar je toe komt zwemmen? Tennisbal in de mond en genieten maar. Lekker even afkoelen of gewoon trappelen met de pootjes. Voor een weekend in het jaar zijn honden welkom in het buitenbad bij Stappegoor. En dat is in 2020 gelukkig niet anders.

Met je hond zwemmen

De Hondenplons wordt georganiseerd door Hondencampus en Recreatiebad Stappegoor. Het evenement is op 12 en 13 september. Per dag zijn er drie tijdsvlakken, namelijk 9.00 tot 11.00 uur, 12.00 tot 14.00 uur en 15.00 tot 17.00 uur. Na het evenement sluit het buitenbad en wordt het natuurlijk goed schoongemaakt.

Vol is vol

Naast spetteren in het zwembad vermaken viervoeters zich ook tijdens workshops van Hondencampus. Je betaalt alleen een kaartje voor de hond voor €7,50. Er mogen twee begeleiders mee. Vooraf reserveren is wel zo handig, want vol is vol. Bovendien wordt jouw naam gelijk geregistreerd en kun je straks zo snel mogelijk komen zwemmen met de hond.

Geen loopse teven

Let op: er zijn wel wat regeltjes verbonden aan het evenement. Alleen gezonde en sociale honden zijn welkom. En de Hondencampus is duidelijk genoeg: op loopse teven zitten ze ook niet te wachten. Zoiets zou natuurlijk helemaal uit de hand lopen. Uit bescherming voor zichzelf mogen honden met huidallergie, huidirritaties of wonden ook niet komen zwemmen. En wel zo fris: ruim je hondenpoep op. Plast je hond in het water? Spoel die plek even met schoon water uit emmers. De volledige lijst met regels lees je hier op het gemakje.

Lees ook:

hondencampus

Hella en Maartje hebben een keistoere job: ‘Angst? We zijn altijd op onze hoede’

Ze krijgen de meest risicovolle honden voor de kiezen: toch is er bij Hella van den Beemt en Maartje...
Sayuri & Kiara

Huisdier(en) van de week Kiara en Sayuri: ‘Wij doen alles voor kaas’

Laten we eerlijk zijn: de leukste katten, honden, konijnen, vissen noem het maar op, die wonen allem...
Honden uitlaten

Je hond uitlaten in Tilburg: dit zijn de regels

Loop jij een aantal keer per dag een rondje door Tilburg met je labrador/teckel/chihuahua? Dan is er...

adv.