Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburg Zingt en meer! Deze evenementen gaan nu niet door in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in Tilburg worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in Tilburg niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge
Foto: Verbeeten Challenge

Het zou over twee weken al zijn: de Verbeeten Challenge. Deze hardloopwedstrijd haalt geld op voor onderzoek naar kanker. Ambassadeur Pee-Jay Czifra-Malawau vindt het zonde, maar staat achter de keuze. “Onze enige taak is thuisblijven, ook al is dat weken. In vergelijking met de mensen die in de zorg werken, die de ellende van corona zien, die 18 uur per dag aan het werk zijn en zich niet kunnen vervelen, hebben we een luxeprobleem. Tilburg is rijk aan evenementen, zoals de Verbeeten Challenge waar ik ambassadeur van ben. Er is hard gewerkt door alle vrijwilligers maar dat is bijzaak. Gezondheid en veiligheid staat altijd vorop.”

Tilburg Zingt

Tilburg Zingt 2019. Foto: indebuurt Tilburg

Helaas! Zingen met z’n allen op de Schouwburgring is er dit jaar op Koningsnacht niet bij. Wel heeft Tilburg Zingt sinds twee jaar ook een versie in de winter.

Kingsland Festival

Line-up van Kingsland Festival. Foto: Kingsland Festival

Wat was het gaaf geweest: het grootste oranjefestival van Nederland in Tilburg. Kingsland Festival verhuisde van Den Bosch naar Tilburg en zou voor het eerst in het Spoorpark plaatsvinden.

Koningsdag

Koningsdag in Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Eerder werd al besloten dat Koningsdag in Maastricht niet doorgaat. Nu alle evenementen tot en met 1 juni verboden zijn, geldt dit helaas ook voor Koningsdag in Tilburg. Daardoor lopen we niet over de markt op de Korvel, in het Leijpark of de wijk Hasselt.

Bevrijdingsdag

Piushaven Bevrijdingsdag
Foto: Piushaven Bevrijdingsdag

De feestjes rondom Bevrijdingsdag worden helaas ook afgelast. Wel komt er waarschijnlijk een moment om stil te staan bij slachtoffers van de oorlog tijdens Dodenherdenking, maar dan niet in de vorm van een bijeenkomst.

MeiMarkt

Foto: indebuurt Tilburg

Het is elk jaar een vast onderdeel van de Tilburgse agenda: de Meimarkt. Lekker snuffelen in het centrum bij talloze kraampjes. Omdat alle evenementen tot 1 juni zijn afgelast, gaat dit ook niet door.

Hap Stap Festival

Hap Stap Festival 2018:
Foto: Schellekens en Cleijsen

Hap Stap Festival gaat op de valreep niet door. Tenminste niet op 29 mei tot en met 1 juni. Het is nog niet bekend of er een nieuwe datum komt. We hopen het, want Hap Stap bestaat 25 jaar!

Missen we nog een evenement in dit overzicht? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...
Foto spoorpark leukste uitje Brabant Tilburg

Dit is vanaf nu verboden in Tilburg en zo reageren Tilburgers

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.