Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cool! Tilburg krijgt zijn eigen filmfestival

Door Rowie van der Vliet 28 januari 2018

Tilburg krijgt er wéér een enorm gaaf evenement bij: ons eigen filmfestival, Tilburgs Film Festival! Op zaterdag 26 mei worden we volop getrakteerd op mooie films uit onze stad en de rest van Brabant.

Documentaires, romantische komedies, animatiefilms, thrillers, experimentele films… De organisatie achter het Tilburgs Film Festival kan nu al verklappen dat er een verrassend aanbod aan films wordt vertoond op het witte doek. Tijd om popcorn te halen is er genoeg, want het zijn allemaal films van maximaal twintig minuten.

Tilburgse filmmakers

Het filmfestival is op poten gezet door Tilburgse filmmakers. Ze pakken zo de kans om eigen werk te laten zien, maar vooral om nieuw talent te introduceren aan de stad. Maak je zelf korte films? Komt dat even goed uit! Tilburgse filmmakers krijgen tot 5 februari de kans om een film in te sturen. Alle vertoonde films maken kans op awards zoals de publieksprijs, beste film, beste regisseur en meer.

Brabantse films

De eerste editie vindt op 26 mei plaats in Cinecitta. Als het aan de organisatie ligt kunnen we volgend jaar langer dan één dag Brabantse films bekijken. Wij zeggen: camera, lights, action!


Meer over Cinecitta ontdekken?

Cinecitta bioscopen

Gesloten10:30 - 00:00

Willem II straat 29, Tilburg

Bekijk meer:bioscopen

adv.