Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terug van weggeweest: tweedehands pop-up shop De Bovenste Plank

Door Rowie van der Vliet 26 augustus 2020

“We are back, baby!” Na een afgelaste editie is het op 30 augustus eindelijk zover. Tweedehandsmarkt De Bovenste Plank vind je zondag in de gezellige Hall of Fame.

De Bovenste Plank is een tweehands pop-up shop voor één dag. Niks gedoe met rommelige kraampjes en winstpercentages, maar gewoon overzichtelijke rekken, pinkassa en ook niet onbelangrijk: een keifijne sfeer. Een soort winkel, maar dan met tweedehands spullen die rechtstreeks uit de kast van modieuze Tilburgers komen. Er hangen straks zo’n 1000 kledingstukken in de rekken.

Lekker shoppen

Naast tweedehands kleding vind je er ook werk van creatieve makers zoals sieraden van Charlotte Godfriedt, droogbloemen van Beauquet, pakjes van HENK, weefwerk van Steve Cromsigt en taart (want genoeg reden om iets te vieren) van Elisabeth Valentijn. Dat wordt lekker shoppen! Neem je pinpas sowieso mee, want contant betalen is niet mogelijk. Entree kost je vier euro, maar daar krijg je een gratis drankje van Hall of Fame bij. De ingang vind je bij de Bartkira-graffiti. Van 12.00 tot 17.00 uur ben je welkom om te komen snuffelen. Let op: er is een maximum aantal bezoekers. Moet je even wachten? Een koffie van Stoom 013 kan nooit kwaad.

Vintageweekend

Sowieso is het in de Spoorzone een groot vintageweekend. Je vindt er op 28 en 29 augustus namelijk ook Petra’s Kilo Sale Weekend in Café Smederij. Yes!

Verwenmoment

Bij het Tilburgse De Bovenste Plank zitten ze niet stil. Naast de kledingmarkt op zondag loopt er ook nog een ander project. De organisatie wil Tilburgse ouderen in de watten leggen. Dat verwenmoment voor oudjes komt niet zomaar uit de lucht vallen. De Bovenste Plank zou namelijk een heel gave editie organiseren met vintage kleding uit de kledingkast van echte Tilburgers. Stukken uit bijvoorbeeld de jaren zeventig die met liefde zijn gedragen en waar de oude eigenaar nog een verhaal bij vertelt. Dat idee ging niet door, want corona kwam om de hoek kijken. Maar als je het De Bovenste Plank vraagt verdienen deze ouderen nog steeds een prachtige fotoshoot. “We willen zo veel mogelijk heren en dames van 70+ op de foto. Mooi en trots, in of met een kledingstuk waar voor hen een goed verhaal aan vast hangt.” De foto’s worden gemaakt door Simone Michielsen. We gooien ‘m maar op: mocht je 70-plussers kennen die dit verwenmoment verdienen mail dan even naar [email protected].

Lees ook:

Yes! Er komt weer een vintage kilo sale naar Tilburg

Pak je agenda er maar bij. Over een maandje vinden we namelijk een vintage kilo sale in Tilburg. Dez...
Guus Meeuwis

Guus Meeuwis gaat iets heel bijzonders doen in samenwerking met de Efteling

Het is een nacht die je normaal alleen in films ziet. Nou, binnenkort ook bij De Efteling! Lichtshow...
Schotse Hooglanders

Even helemaal niets: 7 x prachtige groene plekken rondom Tilburg waar je tot rust komt

Niks is lekkerder dan even helemaal niets! We houden van de stadsparken in Tilburg, maar dit zijn in...

Meer over

Doen Getipt

adv.