Smullen! Tijdens deze tocht eet je tapasgerechten uit het Dwaalgebied

Door Angela Weisz 17 april 2019

Er gaat niets boven een lekker avondje tapas eten in een restaurant. Fout! Wat dacht je van je eigen tapasmaaltijd verzamelen? Met de Tilburg Tapas Tocht zoek jij je eigen tapasdiner bij elkaar tijdens een wandeling door het een van de leukste winkelstraatjes van Tilburg. 

Loop op vrijdag 19 april mee met de Tilburg Tapas Tocht! Samen met twee stadsgidsen maak je een wandeling door het Dwaalgebied en maak je kennis met de unieke historie van de straatjes. Tijdens de tocht verzamel je verschillende hapjes die je op het eind gezamenlijk eet.

Hapjes verzamelen

Onder het genot van een gratis welkomstdrankje en hapje, verzamelt iedereen zich bij Café Buutvrij. Na het borrelen krijg je een picknickmand mee en start je de tocht door het Dwaalgebied. De gidsen van de Stadsgidserij vertellen anderhalf uur lang over de rijke architectuur en geschiedenis. Dit doen ze door middel van pakkende verhalen en gedichten. Al wandelend krijg je te horen over verschillende lokale ondernemingen waar de tocht langsgaat. Bij deze ondernemers vul je je picknickmandje. Op die manier maak je samen met de andere deelnemers je eigen diner. De tocht wordt afgesloten bij de Branding in Velerlei, waar Rachid van de Couscousbar aan de slag gaat met de verzamelde ingrediënten als het voor- en nagerecht. Als hoofdgerecht maakt hij een traditioneel Marokkaans ‘shared dinner’ klaar!

Verschillende zaken

Tijdens de Tilburg Tapas Tocht loop je langs lokale ondernemingen in het Dwaalgebied voor de onderdelen van het diner. De deelnemende ondernemers zijn: Buutvrij, Kaaszaak, De Burgerij Tilburg, Zoete Zaken en de Couscous Bar. De kosten voor deze toffe tocht zijn €39,35 per persoon. Dit is inclusief de voorafgaande borrel, de wandeling met de gids en het driegangendiner. Let op: de drankjes die je tijdens het diner drinkt, zijn niet inbegrepen bij de prijs! Heb je bepaalde allergieën of eet je vegetarisch? Ook dat is geen probleem. Geef je dieetwensen tijdens je aanmelding even door, dan kun je alsnog meedoen aan de tocht!

Tilburg Tapas Tocht

Tilburg Tapas Tocht // Dwaalgebiedwandeling met gids

Op 19 april zien we de Tilburg Tapas Tocht! Je geniet van een wandeling met gids door de mooiste win...

Lees ook:

broodjeszaak tilburg

Pims Broodjeszaak heeft een nieuwe menukaart en we willen álles uitproberen

De lekkerste broodjeszaak van Tilburg heeft nóg meer broodjes! Pims Broodjeszaak bestaat acht jaar e...
Kim Lize AH Food Festival

Kim, Steffi, Lize en Alvirah organiseren een foodfestival: ‘Er gebeurt zoveel positiefs in Tilburg-Noord’

Kim Mathura, Steffi Kieboom, Lize van der Sande en Alvirah Haurissa ervaren bijna dagelijks hoe leuk...
Pizzabar Rijslust

Wij aten bij de nieuwste pizzabar in Tilburg

Het krioelt van de pizzarestaurants in Tilburg! Een maandje geleden opende Pizzabar Rijlust in het D...
bij vermeer

Bye bye! Restaurant Bij Vermeer verkocht: dit komt ervoor terug

Restaurant Bij Vermeer is verkocht! Eigenaren Christ en Nannie stappen uit het horecaleven en tekend...

Meer over

Doen Getipt

adv.