Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

RTL Z ging op ontdekkingstocht in Tilburg: ‘Onverwachte bestemming’

Door Rowie van der Vliet 18 september 2019

Dat het tegenwoordig voor iedereen echt een aanrader is om een dagje Tilburg te doen, weten we allang. Toch worden we heel blij als de rest van Nederland dat ook ontdekt. RTL Z ging op ontdekkingstocht in onze stad en was positief verrast. “Een onverwachte bestemming.”

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Volgens RTL Z denken veel mensen bij Tilburg gelijk aan een gigantische kermis, de textielindustrie of Guus Meeuwis. Het medium stelt dat een dagje Tilburg nog niet hoog op de lijst staat. Maar… zelf gingen ze wel op pad. “De stad is zich opnieuw aan het uitvinden.” En dat doet Tilburg volgens RTL Z op deze manieren:

Doloris

doloris tilburg
Foto: Karmanoia

De Meta Maze van Doloris is gelijk de eerste tip in de cityguide. RTL Z omschrijft het treffend als een surrealistisch doolhof. Doolhoffanaten vanuit de hele wereld reizen af naar Tilburg om het mee te maken. Zelf werd Kita van Slooten van RTL Z ook geblinddoekt door de gate keeper. “Als je je ogen weer opent, is het alsof je een ander universum bent binnengestapt. Via smalle gangetjes, luiken en trappetjes is het vervolgens klauteren door de magische kamers, zoals een zachte baarmoeder of een ruimte waarbij een grote god op je neerkijkt en je uitnodigt in haar armen.” Ze raadt aan om na te praten bij de rooftopbar. Volgens RTL Z moeten we echt een gaatje overhouden voor het toetje. De El chocolate habanero is een aanrader.


Meer over Doloris Meta Maze ontdekken?

Doloris Meta Maze entertainment

Gesloten14:00 - 20:00

Spoorlaan 21, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Meer over Doloris Rooftopbar ontdekken?

Doloris Rooftopbar cafés

Gesloten11:00 - 01:00

Spoorlaan 21, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Spoorzone

Dames met bier tijdens bierfestival Hopwagon
Foto: Freddie de Roeck

RTL Z weet precies te omschrijven waarom de Spoorzone zo tof is. “Waar in de Randstad alle voorheen rauwe stukjes stad inmiddels keurig aangeharkt zijn, heeft de Spoorzone nog een verfrissend ruige uitstraling. Dit stukje Tilburg is nog volop in ontwikkeling en dat voel je.” Het medium raadt natuurlijk de prachtig verbouwde LocHal aan. Ook merkt RTL Z op dat het bij RAW gezellig druk is en je bij Eetbar De Wagon lekker kunt borrelen in een oude wagon. Ga je dineren buiten de deur? Dan is De Houtloods met creatieve gerechten op de menukaart echt een aanrader.


Meer over RAW ontdekken?

RAW restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Eetbar De Wagon ontdekken?

Eetbar De Wagon lunch

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg

Bekijk meer:lunch

Meer over Restaurant De Houtloods ontdekken?

Restaurant De Houtloods restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:00

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Pont

Museum De Pont
Foto: indebuurt

Zegt de Groene Kamer en de Wax Room jou iets? Nee? Ga dan gauw op ontdekkingstocht naar De Pont. RTL Z deed het en is erg te spreken over het museum dat in een oude wolspinnerij zit. Voor de kenners: je vindt er werken van Marlene Dumas, Gerhard Richter en de Große Geister van Thomas Schütte. Ben je niet zo thuis in de kunst? Juist leuk om dan eens uit je comfortzone te stappen!


Meer over Museum De Pont ontdekken?

Museum De Pont musea

Gesloten11:00 - 17:00

Wilhelminapark 1, Tilburg

Bekijk meer:musea

Bierbrouwerijen

stadsbrouwerij 013
Foto: Facebook Stadsbrouwerij 013

Waarschijnlijk weet je het wel, maar La Trappe wordt net iets buiten Tilburg gebrouwen. Het is een van de twaalf trappistenbrouwerijen ter wereld. Volgens RTL Z is het echt een aanrader om een rondleiding bij Abdij Koningshoeven te volgen. Vooral als je over het terrein wandelt en stuit op de oude DAF brandweerauto, waarmee vroeger brandjes werden geblust. Het is niet de enige bierbrouwerij die volgens RTL Z een bezoekje waard is. In een oude meelfabriek vinden we Stadsbrouwerij 013. “Het is de mooiste plek aan de Piushaven.” Nou, die mag de zaak in zijn zak steken!


Meer over Stadsbrouwerij 013 ontdekken?

Stadsbrouwerij 013 brouwerijen

Gesloten12:00 - 22:00

Piushaven 1, Tilburg

Bekijk meer:brouwerijen

Spoorpark

Genieten in het Spoorpark. Foto: indebuurt Tilburg

RTL Z noemt het Spoorpark de nieuwste aanwinst van de stad. “Dankzij de ruime input aan ideeën en het ontelbaar aantal vrijwilligersuren dat de Tilburgers erin stoken, is het voorheen zo treurige terrein getransformeerd tot een schoon, ruim opgezet park, waar voor iedereen wat te doen is.” Ook de oude rails krijgt een shoutout, maar van deze uitspraak worden we gewoon trots: “Verder laat het Spoorpark vooral zien dat Tilburg hard aan de toekomst werkt.”

Lees ook:

doloris tilburg

De Volkskrant bezocht doolhof Doloris en dit vond ze ervan

Of de Volkskrant vooraf bij ons wat info heeft ingewonnen over Doloris, het gigantische doolhof in T...
Lunchroom de Carrousel

Terugkijktip: Lunchroom de Carrousel was te zien op RTL 4

En, zat jij zondag voor de buis gekluisterd voor de uitzending van Plezier & Passie? Goede zet, want...
Spoorpark Tilburg

Terugkijktip: RTL Nieuws maakte een prachtig item over het nieuwe Spoorpark Tilburg ❤

'De zomer kan beginnen', zegt verslaggever Hans Schutte. En zo is het maar net. Wij zijn al helemaal...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.