Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rollen maar! Er komt een rollerdisco naar Tilburg

Door Rowie van der Vliet 4 maart 2020

De rollerdisco van Paaspop komt naar Tilburg! Aan het einde van de maand is het al zover. Oefenen maar! Club Smederij verandert op zondag 29 maart in een rolschaatsbaan. 

“Met je vriendinnen of je date lekker rondjes rolschaatsen, goeie muziek op de achtergrond en als je het beu bent nog een afzakkertje nemen, terwijl je anderen ziet stuntelen.” Zo omschrijft organisator Margot van Werktuig de rollerdisco.

Discodj van Tilburg

De eerste rollerdisco van Tilburg staat in het teken van een van dé discodj’s van de stad: DJ Keezus Christus. Hij draaide op festivals zoals Weekend Magnifiek, Zwarte Cross, Paaspop, 7th Sunday, We Are Electric en Solar. Maar we vinden hem ook bij in Studio, Cul de Sac of Club Smederij.

Botsauto’s?

Met heel Tilburg tegelijk rolschaatsen gaat hem niet helemaal worden. We gokken dat dat op botsauto’s zou gaan lijken. Daarom koop je kaartjes met een timeslot. Waarschijnlijk loopt alles op rolletjes (haha), maar als het echt druk wordt, kan het zijn dat discoqueens en discokings die al langer bezig zijn, eventjes aan de kant mogen zitten. Drink een pilsje, klets wat en misschien mag je daarna weer shinen op de baan.

Rolschaatsen huur je hier

Heb je toevallig nog een paar rolschaatsen in de kast staan? Laat die dan toch even thuis, want je mag alleen de baan op met rolschaatsen die je leent. De ticketprijs is €12,- en daarmee huur je ook gelijk rolschaatsen. Geef aan welke maat je hebt en dan komt het helemaal goed. Wel kunnen de rolschaatsen één maat afwijken. Kom je liever kijken? Dat kan! Dan betaal je maar €4,50 voor een ticket.

Voor herhaling vatbaar

Voor Club Smederij blijft het niet bij een keertje. In half mei is de volgende editie een feit. DJ Keezus Christus hoopt zijn rollerdisco nóg groter te maken dan de club in de Spoorzone. Zo lopen er al gesprekken met de schaatsbaan op Stappegoor voor een wintereditie. En stiekem droomt hij ook op een openlucht rollerdisco op het Koningsplein.

Bekijk hier het tijdschema:

Keezus Christus’ Rollerdisco

Welkom in het nieuwe testament van Keezus Christus: De hemel op rolletjes. De Keezus Christus' Rolle...

Lees ook:

Foodfestival Spoorpark

Lekker kanen! Er komt een keigroot foodfestival naar het Spoorpark

Festival TREK trekt het hele land door. Al jaren vinden ze dat ze Tilburg eigenlijk niet kunnen over...

Jaaaa! Dit is de line-up voor de eerste editie van Kingsland Festival in Tilburg

Hoe gaaf?! Het grootste festival van Koningsdag komt naar Tilburg. Op de verjaardag van de koning fe...
Dwaalgebied favoriete steden

5 x deze toffe zaken willen een vestiging in Tilburg

Ketens staan te springen om naar Tilburg te komen! Het enige dat ze nog missen, is een ondernemer di...

Meer over

Doen

adv.