Dit zijn de open dagen van Tilburgse middelbare scholen in 2019

Door Rowie van der Vliet 17 januari 2019

Wordt jouw kind, neefje of nichtje binnenkort een brugpieper en wil je graag mee naar alle open dagen, proeflessen en voorlichtingsavonden van de middelbare scholen in Tilburg? Pak je agenda er dan maar bij, want wij hebben alle data in 2019 voor je op een rij gezet. Missen we een school? Laat het ons weten, dan zetten we hem erbij!

<< < Pagina 1 / 13 >
⟵ swipe swipe ⟶

2College Cobbenhagenlyceum

2College biedt lekker veel onderwijs aan. Leerlingen zitten hier op het vmbo, havo of atheneum. De school heeft zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. De locatie Cobbenhagenlyceum gooit zaterdag 19 januari de deuren open tijdens de open dag. Je bent welkom van 11.00 tot 14.00 uur.

De Rooi Pannen

Leuk! De Rooi Pannen organiseert een open dag op zondag 20 januari. Van 11.00 uur tot 16.00 uur zijn aankomende leerlingen welkom om sfeer te proeven. Op De Rooi Pannen steken leerlingen lekker hun handen uit de mouwen. Zo krijgen ze lessen als Handel en Vormgeving en Horeca en Recreatie. Tilburgers leren hier als tiener al hoe ze een webshop opzetten of hoe ze een poster voor een festival maken dat ze zelf organiseren. Ook kunnen ze proeven aan het werken in een restaurant. Van kok tot serveerster. Het vmbo is gelijk een goede voorbereiding op het mbo, dat leerlingen ook hier kunnen volgen.

Odulphuslyceum

Ben of ken je iemand die naar het havo, vwo of atheneum gaat? Komt dat even goed uit! Middelbare scholieren kunnen terecht op het Odulphus Lyceum. Ze houden zondag 20 januari een open dag van 11.00 tot 15.00 uur.

2College Cobbenhagenmavo

2College biedt lekker veel onderwijs aan. Leerlingen zitten hier op het vmbo, havo of atheneum. De school heeft zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. De locatie Cobbenhagenmavo gooit dinsdag 22 januari de deuren open tijdens de open dag. Je bent welkom van 18.30 tot 21.00 uur.

Campus 013

Op de middelbare school is het fijn als je niet wordt gezien als een nummertje. Campus 013 gaat voor de persoonlijke aanpak. Ze willen iedere leerling op maat uitdagen. Hoe dat werkt, beleef je op de open dag op donderdag 24 januari. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen van 18.00 tot 22.00 uur. Ook deze school biedt vmbo-onderwijs aan. Pal naast de school ligt ROC Stappegoor.

Parcours

Toppers! Parcours is een middelbare school voor vmbo kader en basisleerlingen die extra begeleiding nodig hebben voor gedrag en sociaal-emotionele ontwikkeling. We zijn fan van hun slogan: ‘wij doen het gewoon’! De middelbare school wil laten zien dat een leerzame tijd ook heel leuk kan zijn. Je maakt het mee tijdens de open dag op 24 januari van 16.00 tot 19.00 uur.

2College Jozefmavo

Yes, 2College heeft meerdere locaties waarop leerlingen mavo/ vmbo-onderwijs volgen. Ben je al wezen kijken bij Cobbenhagenmavo? Dan raden we toch aan te snuffelen op Jozefmavo. Deze school heeft een open dag op dinsdag 29 januari van 18.00 tot 21.00 uur.

Praktijkcollege Tilburg

Mooi! Op het Praktijkcollege volgen leerlingen praktijkonderwijs. Daar leren ze al echt een vak, zoals hovenier, zuster en bouwmedewerker. Nieuwsgierig geworden? De open dag is op dinsdag 29 januari van 18.00 tot 20.30 uur.

De Nieuwste School

De Nieuwste School is net een tikkeltje anders dan de andere middelbare scholen in Tilburg. Om maar even een voorbeeld te noemen: leerlingen van mavo, havo en vwo-klassen zitten zoveel mogelijk bij elkaar. Wel zo fijn als je een vriendin hebt die naar een ander niveau gaat. De tieners leren vooral door zelf onderzoek te doen. Het is een kleinschalige school waardoor het contact tussen de leerlingen en leraren heel nauw is. Je kunt met eigen ogen zien wat zo anders is aan deze school op de open dag van 1 februari. Iedereen is welkom van 15.00 tot 19.00 uur.

Koning Willem II College

Voel je als een koning(in) op de middelbare school! De middelbare school biedt mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. De naam van de school is eigenlijk niet zo gek, deze zat rond 1866 namelijk in het gebouw dat wij nu kennen als het Paleis-Raadshuis. Dit paleis liet Koning Willem II bouwen, maar helaas heeft hij er niet kunnen wonen. De school kent een rijke geschiedenis, want ook Vincent van Gogh studeerde hier. Tijdens de open dag op 3 februari zie je van 11.00 tot 15.00 uur hoe het er nu aan toe gaat.

Reeshofcollege

Tieners in de Reeshof kunnen terecht op het Reeshofcollege. Fijn! Leerlingen kunnen hier terecht voor alle niveaus van het vmbo. De open dag vindt plaats op zaterdag 9 februari van 10.00 tot 15.00 uur.

Beatrixcollege

Handig! Het Beatrixcollege biedt veel onderwijsvormen aan voor tieners van 12 tot 18 jaar. Zo volg je hier vmbo-tl, havo, atheneum, het unieke 5M anders leren en tweetalig atheneum. Geen idee wat 5M is? Nou, dat is een onderwijsvorm waar tieners van de niveaus tl, havo en vwo samen in de klas zitten. De school leert de leerlingen door het jaar steeds beter kennen en kan zo écht goed bepalen welk niveau past. Tijdens de open dag op zaterdag 9 februari van 10.00 tot 15.00 uur kun je de sfeer proeven.

Theresialyceum

Sommige Tilburgers vinden het fijn als middelbare scholieren naar een katholieke school gaan. Therasialyceum is er zo een. Ze bieden havo, atheneum en gymnasium aan. De brugperiode duurt hier ietsjes langer dan op sommige andere scholen in Tilburg. Het is namelijk mogelijk om de keuze voor havo of vwo tot in het derde leerjaar uit te stellen. Donderdag 21 februari van 17.00 tot 20.30 uur is het open dag bij het Theresialyceum.

Lees ook:

wagnerplein

Even terug in de tijd: weet jij welke bekende plek in Tilburg dit is?

Het is tijd voor een indebuurt-raadseltje! We zijn benieuwd wie onze stad helemaal uit z’n bolletje ...

Hou er alvast rekening mee: het onderwijs gaat weer staken

Je kunt maar beter alvast een dag vrij nemen op 15 maart 2019 of een goede oppas zoeken. Het ziet er...
Yasmijn Kooren

Leuk volgens local Yasmijn: ‘Maar weinig mensen kennen deze fijne plek’

Wie in Tilburg woont, kent de leukste plekken van de stad. Precies de plaatsen die ons trots op Tilb...
<< < Pagina 1 / 13 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.