Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle scholen dicht? Nope: Ready to school gaat gewoon door

Aangeboden door Ready to school 22 maart 2020

Het klinkt in eerste instantie zo verleidelijk: de leerboeken de kast in en de iPad of Playstation in de hand. Maar: het onderwijs gaat ‘gewoon’ door en de schoolexamens staan nog op de planning. En dus staan veel scholieren er plotseling alleen voor. Ready to school probeert ze daarbij te helpen door middel van online huiswerkbegeleiding.

Een schets van de situatie: het overgrote deel van de scholieren zit plotseling thuis. Niet alleen, want er is een grote kans dat hun ouders momenteel ook vaker thuis te vinden zijn. “Ouders vinden het lastig de taken nu te verdelen, omdat er ineens een hele nieuwe situatie in huis is”, legt Michelle Opstal van Ready to school uit. “Wij bieden ze een stukje structuur.” Collega Ilse Baas vult aan: “Bovendien: wat moeder zegt is toch al nooit goed, dus het is handig dat wij ze met vragen over huiswerk kunnen helpen.”

Online klaslokaal

En dus ontwierpen de medewerkers (de meeste zelf ook nog student) van het Tilburgse bedrijf een online klaslokaal. Een online schoolgebouw, beter gezegd. “In een normale klas zitten dertig leerlingen: dan kan een leraar nooit antwoord geven op alle vragen. Hier doen we dat wel, er zijn namelijk áltijd docenten online die bereid zijn te helpen wanneer het nodig is”, vertelt Michelle. Als de kennis bij een andere docent aanwezig is, word je doorverwezen naar een ander lokaal. Heb je net wat extra aandacht nodig, is er altijd een optie tot een-op-eenbegeleiding.

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Zo ziet zo’n online klaslokaal eruit. In het groene scherm kan de docent aantekeningen maken. Beeld: indebuurt Tilburg.

1 euro

Maar dan is er altijd dat ene dingetje waar veel ouders tegen aanlopen wanneer ze huiswerkbegeleiding willen voor hun kind: de kosten. Bij Ready to school, proberen ze die zo laag mogelijk te houden. Michelle: “Voor één euro per uur neem je deel aan de online huiswerkklas, maar we willen wel dat leerlingen zich voor minstens twee uur inblokken. Ook dat kan aantikken wanneer je drie kinderen hebt en je ze alle drie een paar blokken per week wil laten volgen. Daarom hopen we dat er vanuit de politiek ook naar wordt gekeken hoe ze kunnen bijdragen. We creëren er bovendien een hoop werkgelegenheid mee.”

Urgentie

“Maar uiteindelijk draait het om de kinderen. Zij krijgen via Magister huiswerk, maar nu er geen toetsen zijn is de urgentie natuurlijk een beetje weg. Ze komen minder buiten en de sportverenigingen zijn dicht. Weg structuur. Dan is het fijn om hier een leraar te zien én het is heel belangrijk te beseffen dat er meer leerlingen in hetzelfde schuitje zitten; die kom je hier tegen”, vertelt Ilse. Michelle vult aan: “Als school straks wordt hervat, moeten ze nog steeds dezelfde leerstof kennen: leraren zijn dan geneigd er nog sneller doorheen te gaan. Als groepen leerlingen dan niet kunnen aanhaken, is er echt een probleem.”

Aanmelden kan via de website van Ready to school. Als je je aanmeldt vóór 17.00 uur, kun je de volgende schooldag al beginnen!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Ready to school. Meer over Ready to school ontdekken?

Ready to school

dienstverlening

Bredaseweg 204-15, Tilburg

Bekijk meer:dienstverlening

adv.