Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe maand, nieuwe kansen: dit is er allemaal te doen in september in Tilburg

Door Thijs Dingemans 1 september 2017

De tijd vliegt. De vakantie zit erop, de scholen zijn begonnen en we mogen weer aan de bak op het werk. Alweer de negende maand van het jaar is aangebroken en er is weer genoeg te doen. Indebuurt zou indebuurt niet zijn als we daar niet een handig lijstje van hebben gemaakt. Dus, pak die agenda erbij en begin maar met strepen!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Tilburg Ten Miles

We beginnen de maand meteen heerlijk met de Tilburg Ten Miles. 1, 2 en 3 september is het feest in onze stad met de grote hardloopwedstrijd. Die begint vrijdag eigenlijk al met De Rooi Pannen Spoorzone Run. Zondag is het d-day: dan rennen internationale en nationale toppers door onze stad. Check hier wat er in het eerste weekend van september nog meer te doen is. 

Varende bierproeverij

piushaven
Foto: indebuurt

Op vrijdag 8 september is de varende bierproeverij weer. Je vaart tussen 19.30 en 21.30 uur door de Piushaven en krijgt alle highlights te zien. Je vertrekt en eindigt de rondvaart bij Burgemeester Jansen en neemt na afloop een kijkje in de nieuwe brouwerij Torens. Je proeft tijdens de rondvaart zeven speciaalbieren en krijgt ook hapjes. De kosten: 28.50 p.p.


Meer over Burgemeester Jansen ontdekken?

Burgemeester Jansen cafés

Gesloten15:00 - 02:00

Piushaven 22, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Spoormarkt

spoormarkt
Foto: Facebook Spoormarkt

Op zondag 10 september kun je weer terecht bij de Spoormarkt. Rondom de Houtloods komen boeren, telers en brouwers hun producten laten zien. Je kunt er dus veel proeven, zien en horen, want er wordt ook opgetreden. De entree is gratis en de Spoormarkt duurt van 12.00 tot 20.00 uur.


Meer over Restaurant De Houtloods ontdekken?

Restaurant De Houtloods restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 23:00

Burgemeester Brokxlaan 1041, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Drakenboot Festival

drakenboot festival
Foto: Facebook Drakenboot Festival Tilburg

Zondag 10 september staat de Piushaven in het teken van het Drakenboot Festival. Voor de zesde keer roeien verschillende teams in Chinese drakenboten 200 meter tegen elkaar. De winnaar gaat er met de prijs vandoor. Het feest duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Check hier wat meedoen kost. 

Ober Run

oberrun
Tijdens de Oberrun is er ook een tapwedstrijd. Foto: ANP

Nóg meer activiteit op zondag 10 september. Op de Korte Heuvel wordt dan de Tilburgse Ober Run gehouden. Tijdens het hilarische horecafeestje gaan Tilburgse horecateams de strijd met elkaar aan. Ze moeten bier tappen, krijgen een hindernisbaan en nog veel meer. De run duurt van 13.00 tot 20.00 uur en is gratis te zien. 

Draaimolen Festival

draaimolen festival
Foto: Facebook Draaimolen

Voor de technoliefhebbers: op zaterdag 16 september is het weer Draaimolen Festival. Van 12.00 tot 00.30 uur kun je in het prachtige Charlotte Oord genieten van een mooie line-up en vette sfeer. Een kaartje kost € 39,- en die kun je hier bestellen. 

Guus Meeuwis in 013

guus meeuwis
Foto: ANP

Guus Meeuwis staat op vrijdag 22 september in 013 met The Monkey Sandwich Band. Ze spelen nieuwe liedjes die op een album komen. Je bent er dus als de kippen bij, want het album is de 22e nog niet uit. Guus en z’n band spelen tussen 18.00 en 21.00 uur in 013 en een kaartje kost € 35,90. Die kun je hier bestellen.

Zijn we iets vergeten? Laat het ons weten!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.