Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naar het theater of poppodium vanaf 1 juni? Zo zit het in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 25 mei 2020

In theorie kan het: vanaf 1 juni mogen er weer dertig bezoekers exclusief personeel naar het theater of een poppodium gaan. Maar hoe zit dat in de praktijk? Dit doen theaters en poppodia in Tilburg vanaf 1 juni.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Poppodium 013

Geen rij voor Poppodium 013. Foto: indebuurt Tilburg

Verwacht geen intieme concerten bij Poppodium 013 de komende maanden. Het grootste poppodium van het Zuiden gaat op 1 juni niet open. ” Wij hebben met de huidige maatregelen nog geen shows in het directe vooruitzicht”, ligt een medewerker toe. Vooralsnog vermeldt 013 op de website dat ze op 1 september weer open gaan. Al zijn sommige concerten in september ook verzet naar een nieuwe datum.


Meer over Poppodium 013 ontdekken?

Poppodium 013 poppodia

GeopendHele dag

Veemarktstraat 44, Tilburg

Bekijk meer:poppodia

Theaters Tilburg

Peter Pan Tilburg
Theaters Tilburg. Foto: indebuurt Tilburg

Vanaf 1 juni start Theaters Tilburg langzaam weer op, maar een voorstelling bezoeken is er nog even niet bij. “Per 1 juni openen we vooralsnog alleen ons restaurant Lucebert mét terras. We onderzoeken uiteraard wel mogelijkheden om per 1 juli weer een ontmoetingsplek te zijn voor artiesten, publiek en theater. In aangepaste vorm, met alle richtlijnen en protocollen die nodig zijn. We nemen hierover in de komende weken een besluit, maar zijn nu vooral verheugd dat we ons restaurant weer mogen openen voor de gasten”, aldus Theaters Tilburg.


Meer over Theaters Tilburg ontdekken?

Theaters Tilburg entertainment

Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Paradox

Foto: indebuurt Tilburg

“Er vinden bij ons (net als in mei) nog een drietal livestream concerten plaats op vrijdagavonden (5, 12 & 19 juni). In mei was dat zonder publiek, in juni met 30 geselecteerde bezoekers, maar wel met publiek. Op die manier kunnen we al experimenteren met de toekomstige situatie voor september.” Zoals het er nu naar uitziet zijn evenementen weer toegestaan vanaf 1 september. Uiteraard kan dat nog veranderen.

Paradox heeft nog iets anders in het vooruitzicht, maar het is niet zeker of dit doorgaat. “Verder studeren er misschien nog een aantal Conservatoriumstudenten af in Paradox, met of zonder publiek. Het is in ieder geval anders en veel minder dan voorafgaande jaren en zeker geen reguliere programmering.”


Meer over Paradox ontdekken?

Paradox muziek

Vandaag gesloten

Telegraafstraat 62, Tilburg

Bekijk meer:muziek

Heyhoef-Backstage

Heyhoef-Backstage

“Wij gaan pas echt serieus weer van start als we honderd mensen publiek kunnen plaatsen. Dat is niet voldoende maar we gaan dat combineren met een betaalde optie van livestreaming. Het concert kan voor 50% van de entree dan ook thuis op de buis via onze website bekeken worden. Zoals het er nu naar uitziet is 13 september met Fadango bij Heyhoef-Coolvibes ons eerste live concert gecombineerd met een livestream. Wij gaan onze concerten ‘Seated’ inrichten met tafeltjes en stoeltjes om op die manier de afstand te reguleren. Normaal hebben wij voornamelijk staand publiek.” Tot die tijd biedt Heyhoef-Backstage om de veertien dagen op zondag livestreams aan van artiesten die optreden in de Dongevallei, tussen de Schotse Hooglanders.


Meer over Heyhoef-Backstage ontdekken?

Heyhoef-Backstage muziek

Vandaag gesloten

Kerkenbosplaats 1, Tilburg

Bekijk meer:muziek

De Nieuwe Vorst

De Nieuwe Vorst
Foto: De Nieuwe Vorst

De Nieuwe Vorst opent deels weer. Deze zomer genieten we van 9 juli tot en met 27 augustus van films in de binnentuin. “In verband met de huidige rare tijden een beetje anders dan anders”, aldus de organisatie achter de inmiddels populaire Pop Up Cinema-avonden. De focus ligt nu op het programmeren van films van eigen bodem. Dat kan een lange documentaire of korte fictie zijn. Of iets daartussenin. Vooralsnog is het eerstvolgende ‘reguliere’ concert op het programma een dansvoorstelling van Katja Heitman op 18 oktober.


Meer over De Nieuwe Vorst ontdekken?

De Nieuwe Vorst theaters

Op aanvraag

Willem II-straat 49, Tilburg

Bekijk meer:theaters

Theater de Boemel

Foto: indebuurt Tilburg

Theater de Boemel start vanaf 1 juni weer met de programmering. Op Tweede Pinksterdag vinden we er Beach Club Côte Sur Vive. “Strandstoelen, Beachvolley, parasols, lekkere koude drankjes, foodtruck, ruim terras, live optredens, entertainment, smaakvolle bittergarnituur, fun, DJ, de leukste mensen om je heen. Alles wat het leven zo leuk maakt.” De beach club werkt met vier verschillende shifts per dag die je hier kunt boeken. “Let op: elke ticket dient gekoppeld te zijn aan een unieke naam, telefoonnummer en emailadres. Omwille van de gezondheidsregistratie RIVM is dit nodig.” De beach club vinden we hier nog tot 1 oktober.


Meer over Theater de Boemel ontdekken?

Theater de Boemel theaters

Burgemeester Brokxlaan 8-76, Tilburg

Bekijk meer:theaters

Hall of Fame

Foto: Facebook Hall of Fame

Concertzalen en poppodia mogen weer open op 1 juni, mits er maximaal 30 bezoekers komen, ze 1,5 meter afstand houden, iedereen reserveert en er een checkgesprek plaatsvindt bij aankomst, zo meldt de Veiligheidsregio Midden- en West Brabant. Op 30 april liet Hall of Fame nog via Facebook weten voor een aantal shows een nieuwe datum te zoeken toen het leek alsof popconcerten tot 1 september werden afgelast. Het eerstvolgende concert is nu Paris Monster op 19 juni in de agenda, maar het is niet duidelijk of dit nog doorgaat op die datum.


Meer over Hall of Fame ontdekken?

Hall of Fame entertainment

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Doen

adv.