Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Money, money! Zo maak je kans op 500 of 1000 euro voor jouw Tilburgs idee

Door Rowie van der Vliet 18 oktober 2020

Hallo Tilburgers, zin om 500 of 1000 euro te winnen en jouw idee voor Tilburg uit te voeren? Dat klinkt als een droom, maar kan zomaar eens werkelijkheid worden. We leggen uit hoe het werkt.

Factorium en Stadsmakers013 houden een pitchavond waarbij jongeren vanaf 16 tot en met 30 jaar hun idee voor Tilburg kunnen insturen. Natuurlijk zitten er nog meer voorwaarden aan verbonden. Zo is het de bedoeling dat je het idee zelf of met een groep bedenkt en mag het geen plan zijn van een bedrijf, organisatie of instelling. Het moet binnen een jaar uit te voeren zijn in de gemeente. Bovendien moet je het zelf kunnen uitvoeren.

‘Elk idee kan’

Begint het al te kriebelen in je buik en te borrelen in je hoofd? Snappen we best. We leggen nog even uit hoe de jury een idee voor zich ziet. “Jouw idee draagt bij aan een toffer en beter Tilburg. In principe kan je idee over van alles gaan: de inrichting van een straat, de uitvoering van een event, noem maar op. Elk idee kan wat ons betreft, we horen het graag van je hoe we samen bij kunnen dragen aan een beter Tilburg”, aldus Factorium. In verband met de coronamaatregelen is het handig om wel na te denken over projecten die WEL kunnen.

Derde pitchavond

Het is de derde pitchavond van Factorium. Een vorig idee dat tot stand is gekomen door de avond is de #wallofneverhappened van Tim Frenken. Hierbij zie je allemaal posters van festivals die niet doorgingen vanwege corona.

Zo geef jij je op

Deze keer vindt het pitchen plaats op 29 oktober om 19.30 uur bij Factorium. Vooralsnog gaat die avond gewoon door. Er is plek voor tien pitchers. Wil jij je opgeven? Dat kan hier.

Lees ook:

Mooi: er is nu een eerbetoon aan de Tilburgse festivalzomer die er niet kwam

Denk je weleens: hoe had de Tilburgse zomer eruit gezien zonder het coronavirus? We hoeven niet in e...
Bargús

Hilke en Steven toverden hun Bargús om: ‘Na een paar flessen wijn kwamen we met dit idee’

Wie langs het Radiopleintje de Heuvelstraat volgt, ziet de laatste weken een bijzonder fenomeen: een...
Jordy Sweep WeCareNL

Jordy bedacht hét idee om horeca en zorg te helpen: ‘Maf dat ik te zien was bij RTL Boulevard’

Eén en één is twee. Tilburger Jordy Sweep is de oprichter van het burgerinitiatief WeCareNL dat hore...

Meer over

Doen Gemeente

adv.