Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk: dit weekend is er weer een evenement bovenop de McDonald’s in het centrum

Door Rowie van der Vliet 13 mei 2020

Bingo! Wel even zorgen dat je echt bingo hebt voordat je dit roept, anders moet je een liedje zingen. Grote kans dat heel Tilburg je gaat horen. Na de silent disco van vorige week, is er op 15 mei vanaf 20.00 uur weer een evenement bovenop de McDonald’s in het centrum: de Grote StadsBingo Tilburg.

Naar de McDonald’s op het Piusplein hollen, is nergens voor nodig. Het evenement wordt alleen gefilmd vanaf het dak van de McDonald’s, maar is overal in Tilburg te streamen via je laptop, tablet of telefoon. Blijf dus lekker thuis op de bank zitten in je pyjama.

De Grote StadsBingo Tilburg

De Grote StadsBingo Tilburg wordt georganiseerd door de McDonald’s en het dj-duo Fatguys. “Wij kunnen niet stilzitten”, zegt Phil van Roij van Fatguys. ” Tilburg wordt tegenwoordig gezien als de brandhaard van het virus. Het is tijd om Tilburg weer in een positief daglicht te zetten. Ik mis het gehele sociale gebeuren wat mijn leven als dj normaal gesproken biedt. Daarom gaan we zaterdagavond een gezellige avond houden door en voor de Tilburgse evenementen- en entertainment scene.”

Prijs winnen

Het idee voor een ‘McBingo’ stond stiekem al maanden op de planning. Een fysieke versie zit er nu niet in, dus zorgen de mannen van Fatguys ervoor dat ze naar jou toekomen. Wie een prijs gewonnen heeft, krijgt deze op 1,5 meter afstand overhandigd.

Hoe werkt het?

Je bekijkt de Grote StadsBingo Tilburg via een stream. Voordat die vrijdag begint, kun je alvast een bingokaart kopen voor €7,50. Wil je meer kans maken of met je coronamaatjes meedoen? Dan schaf je een bingoboekje met drie kaarten aan voor €19,50. Er komt nog 1 euro aan servicekosten bij. De bingokaarten koop je hier. Alle opbrengsten van de Grote StadsBingo Tilburg gaan naar Tilburgse evenementen en entertainment, die in een 1,5 metersamenleving niet kostendekkend te krijgen zijn. Hiermee hoopt de organisatie om de stad snel weer zo bruisend te maken als-ie was.

Bingo!

Stel, je speelt gezellig mee en dan omcirkel je het laatste cijfer op je bingokaart. Hé, je hebt bingo! Wat nu? “Bij het hebben van bingo is het de bedoeling een WhatsAppje te sturen naar het callcenter waar de bingo wordt gecontroleerd. Het telefoonnummer zal onder in beeld te vinden zijn. Als je hebt gewonnen zul je gebeld worden en live in de uitzending komen”, legt Phil uit. Fatguys komt dan langs om een van de prijzen af te geven. Er valt onder andere een luxe diner bij de McDonald’s, een tegoedbon van Dolfijn, een thuispakket van het T-Huis en JBL speakers te winnen.

Lees ook:

de efteling

Vakantie in eigen land: hier in Tilburg en omgeving kun je terecht

Kamperen in de Ardennen of vliegen naar een warm land zit er voorlopig even niet in. Gelukkig zijn e...

Bibliotheken in Tilburg weer open: zo gaat het er nu aan toe

Sinds maandag 11 mei zijn niet alleen de kappers, schoonheidsspecialistes en nagelsalons in Tilburg ...
zwembaden Tilburg

Zwembaden in Tilburg straks weer open: dit moet je weten

In Nederland mogen de zwembaden sinds 11 mei weer open zijn. In onze stad nemen ze iets langer de ti...

Meer over

Doen

adv.