Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker lezen! Je kunt nu een boekenpakket bestellen bij de bibliotheek

Door Rowie van der Vliet 22 april 2020

Voor boekenwurmen in Tilburg is het de ideale tijdsbesteding: met een boek in de zon zitten. Ben jij al door heel je boekenkast heen? Geen nood! Iedereen die lid is van de bibliotheek Midden-Brabant kan nu een boekenpakket bestellen.

Het boekenpakket heet de Afhaalbieb en is precies wat de naam al doet vermoeden: je kunt volgens de maatregelen van het RIVM niet alleen eten afhalen, maar nu ook boeken.

Hoe werkt het?

Sta jij al in de startblokken om al die leeskilometers te maken? Snappen we! Ren nu niet gelijk naar de bibliotheek in de buurt. Je vraagt eerst een boekenpakket aan via de website. Dit is helemaal gratis. Je vult een formulier en wordt verrast met boeken die volgens een medewerker van de bieb naadloos bij jou passen. Daarna is het wachten geblazen totdat je de boeken kunt ophalen. Reken op zo’n drie werkdagen. De Afhaalbieb vinden we op twee plekken in Tilburg: bij de LocHal en bibliotheek Heyhoef. Het aanvragen van een specifiek boek kan niet, maar er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeuren. Je krijgt vijf boeken uit de collectie van de bibliotheek waar jij de boeken komt ophalen.

Zo houdt de bieb zich aan regels van het RIVM

Goed, de tijd is aangebroken om je boeken op te halen. Yes! Belangrijk: kom alleen en neem je biebpas mee. Je zult al snel merken dat de bibliotheek een tikkeltje is verbouwd. Bij de ingang vind je een afhaalpunt. Er mag één klant tegelijk naar binnen en het is totaal niet de bedoeling dat die een privébezichtiging door de bibliotheek krijgt. Je mag alleen eventjes de boeken ophalen. Een tas met jouw pakket staat al klaar zodat je 1,5 meter afstand kunt nemen. Kun je zelf de deur niet uit? Zorg dan even dat je iemand regelt die de boeken op veilige afstand gaat ophalen.

Niet terugbrengen

Als je de boeken uit hebt, is het niet de bedoeling dat je deze terugbrengt. Dat doe je pas als de bibliotheken weer open zijn. Drie weken na de aanvraag van een boekenpakket kun je weer een nieuw stapeltje laten samenstellen.

Geen lid van de bieb

Ben je nog geen lid van de bibliotheek, maar wil je wel het boekenpakket ontvangen? Je kunt via dit online formulier een bibliotheekpas aanvragen. Dan kan je ook gebruik maken van het online aanbod van de bibliotheek.

Lees ook:

30 Seconds Tilburg

7 tips om dit weekend door te brengen in tijden van sociale onthouding

Burgemeester Theo Weterings riep op om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken in verband met ...
aantal Tilburgers overleden coronavirus

Coronavirus in Tilburg: dit zijn de laatste ontwikkelingen

Het coronavirus houdt Tilburg in zijn greep. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen ...
winkels Heuvelstraat

Deze 15 winkels in de Heuvelstraat zijn gewoon open

Primark, H&M, Zara: we noemen zomaar eens wat winkels die besloten de deuren te sluiten in de Tilbur...

Meer over

Doen

adv.