Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze zaken op de Korte Heuvel zijn klaar voor 1 juni en zo ziet het eruit

Aangeboden door Café De Slijterij 28 mei 2020

Het is bijna zo ver: de terrassen en kroegen gaan weer open! Natuurlijk zal het vanaf 1 juni nog niet zoals vanouds zijn, maar voor veel Tilburgers is het toch echt iets om naar uit te kijken. Michel van Café De Slijterij en Heuvel15 doet dat ook: “We gaan gewoon weer voor de oude sfeer.”

Wie normaal gesproken weleens bij De Slijterij komt, zal zich wel afvragen hoe ze het voor zich moeten gaan zien. “Er mag maar dertig man binnen en dat moet óók nog verspreid over tafels en de bar zodat we de anderhalve meter kunnen aanhouden. Dat is best gek, aangezien wij normaal bekendstaan als de huiskamer van Tilburg. We hebben altijd een hoop vaste gasten, veel meer dan dertig in ieder geval. Die kunnen we dus niet allemaal binnenlaten”, legt Michel uit.

Café De Slijterij

Een reden om met tijdszones te gaan werken is dat niet voor Michel: “Als er een groep van dertig man reserveert om 21.00 uur en ze blijven tot sluit zitten, ga ik ze niet wegsturen. Onze gastvrijheid is onze kracht en vol is op het moment helaas vol, maar wij gaan niet zeggen: ‘jullie moeten er over een half uur uit.'” Sterker nog, naast de aanpassingen aan het interieur en het terras van De Slijterij, verandert er eigenlijk niks: “De sfeer die hier altijd heerst, gaan we er gewoon wéér inbrengen.”

Tekst loopt door onder foto.

Slijterij
Binnen gaan ze bij Café De Slijterij gewoon voor de oude sfeer. Foto: indebuurt Tilburg.

Protocol

Voor mensen die denken dat ze door de drukte geen kans maken een kroeg in te kunnen, heeft Michel geruststellende woorden. “Als er plek vrijkomt in de loop van de avond kunnen mensen ook gewoon aan de deur reserveren. Het is niet zo dat dat al weken van te voren hoeft, en dat idee leeft nu wel een beetje volgens mij. Zolang we maar het protocol volgen is er niks aan de hand”, legt hij uit.

Heuvel15

Vóór de kroeg prijkt ook een terrasje, maar wie écht wil terrassen moet naar Heuvel15. “Bij Café De Slijterij zetten we in op gezellige stapavonden, en Heuvel15 is meer een borrelcafé. De komende tijd dus een heerlijk terras op de Korte Heuvel.” Wie door de Korte Heuvel banjert, krijgt er ongetwijfeld al zin in: de terrassen van veel kroegen staan namelijk al buiten en netjes op anderhalve meter. “Voor buiten gelden er wat minder restricties. Mensen die niet in hetzelfde huis wonen, mogen maar met z’n tweeën aan tafel, maar er zit geen maximum aan het aantal mensen op het terras.”

Tekst loopt door onder foto.

Uitserveren mag, maar buurten met het personeel gaat netjes op afstand bij Heuvel15. Foto: indebuurt Tilburg.

Knallen

“We zijn er helemaal klaar voor en we hebben er vooral héél veel zin in. Het is een nieuwe periode. Spannend, maar ook leuk. Wij blijven vasthouden aan onze werkwijze in combinatie met de regels van RIVM, en één ding is zeker: we gaan knallen!”



Deze bijdrage wordt je aangeboden door Café De Slijterij. Meer over Café De Slijterij ontdekken?

Café De Slijterij

cafés

Gesloten17:00 - 02:00

Heuvel 42, Tilburg

Bekijk meer:cafés

adv.