Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jetzt gehts los! 5 x dit moet je weten over Oktoberfest Tilburg

Door Thijs Dingemans 4 oktober 2017

Jawohl! Wij zijn al klaar voor Oktoberfest Tilburg 2017, jullie ook? Vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober kunnen we er weer keihard tegenaan in de Koepelhal. Voor het geval je nog nooit eerder bent geweest: wij hebben even voor je op een rij gezet wat je allemaal moet weten over het Tilburgse bierfeest. Eins, zwei, drei… lezen!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Kaartjes en tijden

oktoberfest tilburg
Foto: Facebook Oktoberfest Tilburg

Helaas pindakaas, je kunt dit jaar maar twee dagen tot het gaatje gaan in de Koepelhal. Vorig jaar was het Oktoberfest nog vier dagen en eerlijk: dat is ook wel een beetje teveel van het goede. Daarom is het nu maar twee dagen ein große Party in de Koepelhal: op vrijdag én zaterdag duurt het zuipfestijn van 17.00 tot 23.30 uur. Er zijn voor beide dagen nog kaartjes te krijgen. Die kosten € 21,50. O ja, je moet wel 18+ zijn. Maar dat wist je zelf vast al 😉

Kleding

kleding
Foto: ANP

Natúúrlijk kun je niet in je gewone jeans en T-shirtje aankomen. Heb je al een lederhosen of Tiroler jurkje? Wees er dan zuinig op. Ben je nog op zoek naar kleding? Bij deze feestwinkels in Tilburg ben je aan het juiste adres.

Parkeren

fietsenstalling Heuvel
Foto: Gemeente Tilburg

Kom je niet uit Tilburg en reis je met de trein? De Koepelhal ligt 5 minuten van het Centraal Station af. Gewoon even in Google Maps intoetsen en hoppa, je bent er.

Kom je met de fiets?

Dan kun je die zetten in de gratis stalling naast de Koepfelhalle. Let wel even op: er is geen bewaking dus zet ‘m goed op slot. Als je hem liever wel bewaakt wil zetten, dan is de fietsenstalling bij het station of de Heuvel het dichtstbij.

Of toch met de auto…

Dat hopen we echt niet hoor, maar wie weet is er wel iemand die zich opoffert en de hele avond Bob heet. We hebben in Tilburg een heleboel plekken om je auto te zetten. Helaas niet gratis, dus zet hem vooral in één van de parkeergarages. Geen idee waar? Lees hier alles wat je moet weten over parkeren in Tilburg. 

Overnachten

hostel roots
De entree van Hostel Roots. Foto: Indebuurt

Wij hebben eigenlijk een veel betere tip: slaap een nachtje in Tilburg. Zo hebben we genoeg hotels in het centrum en een bijzonder gaaf hostel. Vooral Hostel Roots is aan te raden: je betaalt niet zo veel voor een nachtje en het ligt echt om de hoek. Kun je dus rollend naar huis. Wij keken al eens binnen bij het enige hostel van Tilburg en ontdekten hoe gastvrij ze hier zijn.


Meer over Mercure Hotel Tilburg Centrum ontdekken?

Mercure Hotel Tilburg Centrum hotels

GeopendHele dag

Heuvelpoort 300, Tilburg

Bekijk meer:hotels

Meer over Auberge du Bonheur ontdekken?

Auberge du Bonheur restaurants en horeca

Geopend12:00 - 22:00

Bredaseweg 441, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over Hostel Roots ontdekken?

Hostel Roots hostels

GeopendHele dag

Stationsstraat 41, Tilburg

Bekijk meer:hostels

Nummers

Uiteraard moet je echt een paar nummers kennen wil je goed voor de dag komen in de Koepelhal. We krijgen weer een hoop Duitse meezingers te horen en wij hebben alvast drie Oktoberfest-toppers voor je zodat je goed kunt oefenen:

Ein Prosit

Anton Aus Tirol

Trink, trink, Brüderlein trink

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.