Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

It giet oan: de schaatsbaan in de binnenstad van Tilburg is geopend!

Aangeboden door Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland 3 december 2019

Het einde van het jaar heeft iets betoverends. Wanneer de dagen korter worden, ontsteken de sfeerlampjes en komt de kerstversiering tevoorschijn. Op dat moment weet je: het is tijd voor het nieuwe Tilburgse Winterparadijs. Van zaterdag 7 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 komt dit paradijs in de vorm van een schaatsbaan en Wintercafé naar de Heuvel in Tilburg. Maar wat kun je verwachten?

De eerste verrassing van het Tilburgs Winterparadijs is 500 m²: de overdekte schaatsbaan. Wanneer je vingertoppen lichtelijk bevriezen omdat je al een halve dag op het ijs staat, kun je lekker opwarmen in het Wintercafé. Of het nu een warme chocomelk met slagroom of een glühwein is: in dit knusse Wintercafé warm je niet alleen op, ook de gezellige sfeer geeft je een warm gevoel. Wil je het extra knus maken? Huur dan een van de vip-huisjes met een kacheltje waar je warmpjes bijkomt met wat eten en drinken.

Discoschaatsen

Het Tilburgs Winterparadijs op de Heuvel is meer dan een schaatsbaan en een plek waar je een neutje drinkt. Op heel veel verschillende dagen tussen begin december en begin januari, is er van alles te beleven. Ben jij een dancing queen (of king) en houd je ook van schaatsen? Dan doe je dat toch lekker allebei tijdens de discoavonden op de vrijdagen. Vanaf 19.00 uur gaat het licht uit en de spot aan, zodat jij kunt laten zien wat jij in huis hebt.

Tekst loopt door onder de foto.

schaatsen tilburg heuvel tilburgs winterparadijs
De schaatsbaan in Tilburg krijgt ongeveer dezelfde feeling als die in Bergen op Zoom Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Marshmallows roosteren

Door te schaatsen en een beker glühwein stijgt het kerstgevoel meer en meer. Maar wat kun je nog meer doen om de ambiance van de feestdagen naar een hoger niveau te tillen? Marshmallows roosteren natuurlijk! Naar Amerikaans idee kunnen kinderen op de Heuvel gewapend met een stok en een marshmallow hun zoetigheid roosteren in het vuur. Als dat niet lekker is!

De wensboom

Denk je aan Kerstmis, dan denk je aan lief zijn voor elkaar. Omdat de organisatie van het Tilburgs Winterparadijs ook een hartje van goud heeft, zorgen zij ervoor dat (bijvoorbeeld) kinderen die het thuis minder breed hebben tóch kunnen schaatsen. Maar er is meer. Op het Pieter Vreedeplein komt namelijk een wensboom te staan zoals in het televisieprogramma Joris’ Kerstboom. Neem zelf een kerstbal mee of schaf voor een klein bedrag een doorzichte bal aan waar jij je wens instopt. Tilburg Winterparadijs probeert dan één of twee wensen in vervulling te laten gaan. En het geld dat jij voor de kerstbal betaalt, dat gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Tekst loopt door onder de foto.

schaatsen tilburg Tilburgs Winterparadijs
Het Tilburgs Winterparadijs op de Heuvel in wording. Foto: Tilburgs Winterparadijs

Nederlandse levenslied op zaterdag

Het hoogtepunt van je weekend beleef je meestal op een zaterdag. En laat dat nu net de dag zijn dat het Tilburgs Winterparadijs dj’s en zangers van Tilburgse bodem uitnodigt in het Wintercafé. Ben of ken jij toevallig nog een artiest die tijdens het winterfestijn wil laten horen wat hij of zij in huis heeft? Neem dan even contact op met de organisatoren en wie weet zing jij binnenkort voor publiek.

Bijkomen op zondag

Ben je op zaterdag iets te lang blijven hangen bij de avond van het levenslied? Op zondagmiddag kun je dan lekker bijkomen op de bank met een goede koffie, terwijl de heerlijke klanken van Barry White uit de speakers komen. Bestel een drankje, neem wat te knabbelen en geniet van het feit dat het nog steeds weekend is. Dankzij de zondag in het Wintercafé lijkt je vrije tweedaagse nóg langer te duren!

Tekst loopt door onder foto. 

schaatsen tilburg Tilburgs Winterparadijs
Foto: Tilburgs Winterparadijs

Praktische informatie

Speciaal voor jou zetten we de praktische informatie duidelijk onder elkaar:

  • Een entreekaartje voor de schaatsbaan in Tilburg kost 5 euro. Je mag dan zo lang blijven als je zelf wilt.
  • Voor het huren van schaatsen betaal je 4 euro voor een hele dag.
  • Wil je schaatsen voor een prijs waar je het warm van krijgt? Dan adviseren we je om deze spetterende actie van Social Deal te bekijken.
  • Wil je een voordeelpakket aanschaffen om zo voordelig mogelijk te schaatsen, schaatsen te huren en wat te drinken? Hier vind je de pakketten.
  • De schaatsbaan is dagelijks geopend van 10.00 – 22.00 uur. De uitzonderingen vind je hier.
  • Het Wintercafé is iedere dag open van 10.00 – 23.00 uur en in weekend en feestdagen tot 0.00 uur.

Lees meer:

Winter Wonderland: Tilburg krijgt een schaatsbaan midden op de Heuvel!

Winter is coming, en hoe: er komt een overdekte schaatsbaan in hartje Tilburg. Midden op de Heuvel! ...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland. Meer over Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland ontdekken?

Stichting Winterevents en IJsbanen Nederland schaatsbanen

Postbus 664, Bergen op Zoom

Bekijk meer:schaatsbanen
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.