Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het programma van de Sinterklaas intocht 2017 in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 4 november 2017

Heb je al kilo’s pepernoten achter de kiezen en oefen je met de kids alvast Sinterklaasliedjes? Op 19 november komt Sinterklaas met zijn pakjesboot naar de Piushaven. Dit is wat we kunnen verwachten van de intocht.

Naast klassiekers als ‘Sinterklaas kapoentje’, ‘hoor wie klopt daar kind’ren’ en ‘daar wordt aan de deur geklopt’ mogen alle kinderen ook het enige echte Tilburgs Sinterklaaslied meezingen. Dit nummer is speciaal geschreven voor onze stad en gaat tijdens de intocht in première. Zodra de Sint om 11.30 met zijn pakjesboot de Piushaven invaart, zullen kinderen het lied in volle borst zingen. Als dat geen fijn welkom is…

Start intocht

De intocht begint eigenlijk al een half uurtje eerder. Dan staan er al Pieten langs de kant en kunnen we goed in de stemming komen met muziek. Als de Sint om 11.30 aankomt neemt hij een kwartiertje de tijd om kinderen een hand te geven. Om 11.45 stapt hij op zijn trouwe vriend Americo om door de straten van Tilburg te rijden.

Wil je er zeker van zijn dat je een goed plekje aan de kant van de weg bemachtigt? Dan kun je hier alvast de route bekijken:

Route Sinterklaas intocht 2017
Foto: Sintintilburg.nl

Vragen aan de Sint

De Sint is de jongste niet meer, dus om 13.00 uur stapt hij eventjes van zijn paard op het Pieter Vreedeplein. Daar wordt hij ook getrakteerd op muziek én krijgen kinderen de kans om hem vragen te stellen. Misschien komen we wel te weten wat de Sint het liefste eet in Spanje, wat hij het liefste vindt aan zijn pieten of dat Americo ook een Sinterklaascadeautje krijgt.

Feesten met de Sint

Sinterklaas zal de route nog vervolgen naar de Spoorzone. Het Sint Nicolaas Comité Tilburg bestaat namelijk al 116 jaar en dat wordt groots gevierd! Van 14.00 tot 17.00 uur kunnen we feesten in de Wagenmakerij. Dat wordt lekker dansen, kijken naar een voorproefje van een musical over onze stad, meezingen, lekkere hapjes eten en losgaan op het springkussen. Ook is er genoeg tijd om een selfie met de Sint te nemen.

adv.