Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huh? Deze Tilburgse evenementen gaan gewoon door in mei

Door Rowie van der Vliet 8 mei 2020

Hoe gaaf?! Studenten van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie aan het ROC werkten keihard aan het opzetten van een eigen evenement. Theaters Tilburg was dolenthousiast en dus was een samenwerking geboren. Maar toen brak de coronacrisis ook uit in Tilburg. Dat lijkt slecht nieuws, maar de evenementen gaan gewoon door!

Toen de 20-jarige Bart van Osch hoorde dat de evenementen niet door konden gaan in de vorm die ze hadden bedacht, was dat even schrikken. “Helaas maakte Rutte bekend dat evenementen tot september verboden zijn. We wisten niet wat we hoorden. Onze evenementen konden niet doorgaan in Theaters Tilburg, maar ook niet op school. Maandenlange voorbereidingen en enthousiasme waren in een klap weg. Toch lieten we het er niet bij zitten.”

Gratis entree

Drie groepjes van zes studenten gingen brainstormen over hun evenement, waarmee ze hopen af te studeren. Met succes! Deze maand vinden de drie evenementen gewoon plaats, maar dan online. En of dat even tof is. Voor bezoekers is er een kleine bijkomstigheid, zo laat begeleidend docent Lotte van de Goor weten. “Alle evenementen waar je een kaartje voor had moeten kopen, zijn nu gratis te bezoeken.”

Online jazzfestival

Ken je dat gevoel van een klein speak easy tentje waar je een jazzband ontdekt? Zoiets ervaar je tijdens het online jazzfestival Le Nou. Op vrijdag 8 mei vanaf 20.00 uur treedt de band Wild Organs & Drums op. Dat belooft wat! Het concert is hier te zien.

Online musicalfestival

It’s showtime! Zelfs zonder rode pluche stoelen of theaterlampen. Online genieten we namelijk van The Edge of Broadway op 19 mei. Bekende Broadway-musicals worden op een speciale manier uitgevoerd. “Met een randje”, aldus de organisatie. Hou het in de gaten via de Facebookpagina.

Online mindfulness

De studenten hebben concepten bedacht die heel verschillend zijn. Lifeaholics is een seminair met sprekers die vertellen over leven, vrijheid en dingen beleven. Klinkt goed in deze tijd! De rode draad van het evenement is wat het leven zo mooi maakt. Lifeaholics vindt plaats op 22 mei. Je volgt het via Instagram of Facebook.

Lees ook:

MeiMarkt

Deze Tilburgse evenementen gaan niet door deze zomer

Het kwam bij veel Tilburgers binnen als een bom: géén evenementen tot 1 september. Een mokerslag voo...
Oude Markt

Kappers en terrassen gaan weer open en meer: ‘Zal moeilijk zijn om genoeg omzet te halen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Tilburgers. Het kabinet heeft ...
VR

Tof! Deze Tilburgse zaak is het eerste VR-restaurant van Nederland

Laten we eerlijk zijn: twee maanden geleden hadden mensen je raar aangekeken, vijf jaar geleden voor...

Meer over

Doen Getipt

adv.