Alle rooie verzamelen! Dit jaar zien we Roodharigendag in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 18 februari 2019

Sta niet gek te kijken als je eind augustus ineens héél veel gingers door de binnenstad van Tilburg ziet banjeren. Redhead Days, het festival dat roodharigen vanuit heel de wereld samenbrengt, komt namelijk naar onze stad.

Redhead Days vindt op 23, 24 en 25 augustus plaats in Tilburg. Drie dagen lang is er van alles te doen voor roodharigen, maar ook voor mensen met een andere haarkleur. Het festival ken je misschien wel van de ludieke foto vol met roodharige koppies die elk jaar gemaakt wordt. Deze mag in 2019 natuurlijk niet ontbreken. Op het programma staat verder een welkomsfeest, muziekoptredens, lezingen, kinderactiviteiten, dans, exposities en fotoshoots.

Blij van Brabantse gezelligheid

Redhead Days was van 2007 tot en met 2018 te vinden in Breda, maar de organisatie was op zoek naar een nieuwe stad. Daar hadden meerdere steden wel oren naar. Tilburg gaf zich op en is dus uitgekozen. Zo leuk! De organisatie kiest voor onze stad, omdat er hier lekker veel cafés en terrassen zijn, zo laat ze weten in een nieuwsbrief. Bovendien is De Stadscamping in Spoorpark Tilburg dan open. En Redhead Days is gewoon gevallen voor Tilburg. “We worden blij van de Brabantse gezelligheid, de openheid en spontaniteit van de gemeente Tilburg en andere Tilburgse organisaties.”

Wereldreizigers

De Redhead Days – voorheen Roodharigendag – trekt jaarlijks 40.000 roodharigen uit meer dan tachtig landen naar de binnenstad van Breda. Niet alleen uit Nederland en buurlanden als België en Duitsland, maar ook uit minder voor de hand liggende landen als Peru, Australië, Rusland, Indonesië en Irak. Het is natuurlijk ook heel bijzonder, een rode coupe: minder dan 1% van de wereldbevolking heeft van nature rood haar. Reden voor een feestje dus!

Lees ook:

Redhead Days

23 aug 2019 vanaf 12:00 t/m 18:00
bucketlist

Bucketlist voor 2019: deze dingen móet je doen als Tilburger

Goede voornemers? Die zijn maar lastig vol te houden. Wij strepen liever leuke activiteiten van onze...

adv.