Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburg Ten Miles: dit is alles wat je erover moet weten

Door Thijs Dingemans 30 augustus 2017

Het is dit weekend weer zover: de Tilburg Ten Miles. Honderden hardlopers uit binnen en buitenland komen naar onze stad om lekker te rennen. We mogen dit jaar weer zo’n 10.000 bezoekers verwachten. Omdat het zo’n happening is: dit is alles wat je over de Tilburg Ten Miles moet weten.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Eerste zondag

Tilburg ten miles
Foto: Facebook CZ Tilburg Ten Miles

Traditiegetrouw vindt het evenement plaats op de eerste zondag in september. Het is de opening van het najaarsseizoen op de weg in Nederland. Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 vindt de 30e editie plaats.

Internationale toppers

haile gebrselassie
Haile Gebrselassie. Foto: ANP

De Tilburg Ten Miles is één van de sterkste wegwedstrijden in Europa. Er komen internationale toppers met aansprekende prestaties. Zo liep Haile Gebrselassie een wereldrecord op de 10EM. Bij de vrouwen werd in Tilburg diverse keren een prestatie geleverd die in de top 3 van de wereldranglijst 10km vrouwen stond. In 2011 was Joyce Chepkirui met 30.38 de snelste vrouw ter wereld in Tilburg. 

Sfeer voorop

tilburg ten miles
Foto: Facebook CZ Tilburg Ten Miles

Komen de nationale en internationale topatleten voor snelle tijden, voor de massa staat de sfeer voorop. En die is in Tilburg heel bijzonder met passages door diverse wijken met een sfeervolle entourage, tientallen orkestjes langs het parcours, versierde straten en luide aanmoedigingen in het drukbevolkte centrum. Ook in 2016 wees de gemeente de wedstrijd aan als bepalend evenement. 

Parcours

parcours
Foto: screenshot tilburgtenmiles.nl

Net als elk jaar rennen de hardlopers ook dit jaar door de hele stad. Ze beginnen op de Burgemeester Broxlaan en gaan dan richting het Wandelbos. Uiteindelijk lopen ze via de binnenstad en de Piushaven richting de Burgemeester Broxlaan, waar de finish is. Check hier het hele parcours. 

Programma

programma
Foto: Facebook Tilburg Ten Miles

Vrijdag 1 september:

Wiewatwaar: 
De Rooi Pannen Spoorzone Run, 19.00 uur.

Zaterdag 2 september:

Wiewatwaar: Familiewandeltocht (3,5 mijl), 10.00 uur / 5 en 10 mijl, 8.30 tot 10.00 uur.

Zondag 3 september:

Wiewatwaar: Rabobank Ladies Run (vrouwen) 12.20 uur / Business Run (mannen), 13.45 uur. Check  hier het hele programma van de zondag. 

Bereikbaarheid

ten miles
Foto: Facebook CZ Tilburg Ten Miles

Met de fiets
Voor mensen uit Tilburg e.o. is het centrum het best bereikbaar per fiets. Er zijn diverse gratis fietsenstallingen, de grootste en dichtsbijzijnde op de Heuvelring. Maak geen fietsen vast aan hekken, deze worden verwijderd!

Met de auto
Als je met de auto komt, houd er dan rekening mee dat delen van de stad voor het evenement worden afgesloten. Voor de Spoorzone geldt dat al vanaf 7.00 uur. Verder is het evenement via de ringbanen uitstekend bereikbaar.

Parkeren
Natuurlijk kun je je auto gerust parkeren. Wij hebben even heel handig voor je op een rij gezet waar dat kan in Tilburg, waar je de auto gratis parkeert en waar de parkeergarages zitten. Lees hier alles over parkeren in Tilburg.

Wegen dicht

weg dicht
Foto: ANP

Omdat het parcours door de stad loopt, gaan er natuurlijk een paar wegen dicht. De Burgemeester Broxlaan gaat zondagochtend zelfs al om 6.00 uur dicht. Benieuwd hoe het met jouw straat zit? Check hier welke wegen (tijdelijk) dicht gaan.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.