Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Popronde 2017: 9 x de leukste locaties waar je vrijdag moet zijn voor live muziek

Door Thijs Dingemans 11 oktober 2017

Het is vrijdag 13 oktober zover: dan komt het grootste rondreizend muziekfestival naar Tilburg voor live muziek. Van september t/m november reizen 144 popbands langs 41 steden door het hele land voor Popronde 2017. En je kunt het zo gek niet bedenken of de artiesten treden op de meest onverwachtse plekken op. Dit zijn volgens ons de negen leukste locaties in Tilburg waar je vrijdag moet zijn.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Hostel Roots

De bar van Hostel Roots. Foto: Indebuurt

Zie je het al voor je? Een gratis optreden in een knus barretje, in een oud pand in het centrum van jouw stad. En ook nog eens in het enige hostel… Klinkt cool, vind je niet? Wij vinden van wel – we zagen namelijk met eigen ogen hoe gaaf het hostel is. Hostel Roots heeft één band op het podium: Logue om 20u.


Meer over Hostel Roots ontdekken?

Hostel Roots hostels

GeopendHele dag

Stationsstraat 41, Tilburg

Bekijk meer:hostels

Café Bolle

café bolle
Foto: Facebook Café Bolle Tilburg

De bands die optreden bij Café Bolle boffen: de tent heeft een groot podium. Tijdens stapavonden wordt dat gebruikt door dansende gasten, maar tijdens Popronde is the floor not yours. Zoals je ziet (foto boven) treden er geregeld artiesten op in Café Bolle. En zoals local Bas ons al vertelde: ‘Het is altijd feest bij Café Bolle’. Er treden hier drie bands op: Flecha Moon & The Confused om 21u, Five Years Later om 22.15u en TRAUDES om 23.30u.


Meer over Café Bolle ontdekken?

Café Bolle cafés

Geopend10:00 - 04:00

Piusplein 8, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Hall of Fame

hall of fame
Foto: Jochem Messbauer

Uiteráárd strijkt Popronde ook dit jaar neer in de bijzondere Hall of Fame. De oude fabriek kan natuurlijk niet achterblijven. Hier staan drie bands op het podium: Lil MG om 21.30u, KIMONOMANDEM om 22.25u en Black Acid om 23.15u.


Meer over Hall of Fame ontdekken?

Hall of Fame entertainment

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Bargús


Eén van die leuke, aparte locaties waar wordt opgetreden is wijnbar Bargús. Volgens ons één van de beste wijnbars van Tilburg. Je kunt er neerploffen in de zithoek of rustig aan de bar hangen en onder het genot van een wijntje (of bier natuurlijk) genieten van GUS. Die treedt om 21u op. En zoals Bargús zelf zegt: ‘biertjes + een potje fijne muziek = ’n goed begin van volgend weekend!’


Meer over Bargús ontdekken?

Bargús cafés

Gesloten14:30 - 00:30

Heuvelstraat 139A, Tilburg

Bekijk meer:cafés

RAW

RAW
Foto: Facebook RAW

Ook RAW geeft bands vrijdag het podium. Waarom je hier moet zijn? Het is een leuk en centraal plekkie in de Spoorzone, het is er (bijna) altijd rammetje vol op vrijdagen en je kunt vooraf genieten van een lekker biefstukje. Eet je toch liever eerst ergens anders? Kijk dan eens hier voor tips. Bij RAW krijg je te zien: Lukas Batteau om 20.15u en Oliver Alexander om 23u.


Meer over RAW ontdekken?

RAW restaurants en horeca

Geopend10:00 - 01:00

Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Team Kappers

team kappers
Foto: Facebook Team Kappers Tilburg

Misschien wel de bijzonderste plek waar Popronde vrijdag neerstrijkt: Team Kappers in de Nieuwlandstraat. Dé kans om een keer geknipt te worden terwijl iemand gratis voor je zingt. Degene die om 20u een afspraak hebben bij de kapsalon boffen: dan treedt Levi Manner op.


Meer over Team Kappers ontdekken?

Team Kappers kappers

Geopend08:30 - 18:00

Nieuwlandstraat 62A, Tilburg

Bekijk meer:kappers

Stoom013

stoom013
Foto: Facebook Stoom013

Dacht je dat we in Tilburg maar één horecawagon hadden? Dan heb je het mis! Sinds kort zit namelijk ook Stoom013 in de Spoorzone (achter de Hall of Fame). Zeker een aanrader om vrijdag naartoe te gaan. Waarom? Met z’n allen in een klein wagonnetje, pilsje in de hand en live muziek van FOES om 21u.


Meer over Stoom 013 koffie & koek ontdekken?

Stoom 013 koffie & koek koffiebars

Vandaag gesloten

Burgemeester Brokxlaan 6, Tilburg

Bekijk meer:koffiebars

Little Devil

Little Devil feest
Foto: Facebook Little Devil

Nóg een aanrader om vrijdag langs te gaan: Little Devil in de Stationsstraat. Net als RAW staat ook deze kroeg op vrijdagen rammetje vol en het is de place to be voor de Tilburgers die van keiharde muziek houden. Volgens Elke past dat bij Tilburg. Uiteráárd knalt de muziek vrijdag ook door de speakers. Camp High Gain zorgt daar om 23.30u voor.


Meer over Little Devil ontdekken?

Little Devil cafés

Gesloten15:00 - 03:00

Stationsstraat 27, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Havana

Havana aan het Heuvelplein in Tilburg
Foto: Facebook Havana

We eindigen het overzicht met leuke locaties bij Havana. En waarom? Nou… er is een heerlijk grote dansvloer achter in het restaurant. In het weekend gaan de tafels vaak aan de kant en worden de dansschoenen tevoorschijn gehaald. Of het vrijdag ook zo’n feest is? Daar moeten Bjarke Ramsing (20.15u) en Benjamin Fro (22u) voor zorgen.

Benieuwd naar alle locaties? Check hier het hele programma.


Meer over Havana ontdekken?

Havana restaurants en horeca

Geopend10:00 - 04:00

Heuvel 22, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.