Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gamen voor kids? Niks ervan: hier in Tilburg volg je workshops én sponsor je de Hartstichting

Door Noah Godefroy 24 september 2020

Waar sommige mensen al hoofdpijn krijgen na een half uurtje gamen, houden anderen het hele nachten vol. De gamers die meedoen aan de Dutch Game Marathon doen er nog een stapje bovenop: zij gaan in het weekend van 26 en 27 september maar liefst 60 uur aan één stuk gamen in OntdekStation013.

Maar we hoeven ze niet achter het scherm vandaan te slepen; het is namelijk allemaal voor een goed doel. Bekende en minder bekende streamers gaan de uitdaging aan voor de Hartstichting. Lekker bezig!

Workshops

Maar het evenement is naast nobel ook nog eens héél leuk. OntdekStation013 gooit de deuren tussen 11.00 en 17.00 uur namelijk open voor publiek en er valt een hoop beleven. Naast dat je enkele bekende gamers kunt ontmoeten, zijn er allerlei workshops:

– Teken een game personage: workshop digitaal tekenen. Start om 13.30 uur, door Chiel Janssen van Vincents Tekenlokaal.
– Ontwerp een game environment met de VR-tekenbril. Tussen 11.30 en 13.00 uur door Wietske Weijtmans van Vincents Tekenlokaal.
– Ontdek je flipper skills! Gratis flipperen. En ’s middags gaat de flipperkast open: hoe werkt zo’n flipperkast eigenlijk?
Workshop ‘Bouw je eigen flipperkast’.
Workshop ‘Sketch Nation’, oftewel maak je eigen game. Door GameLab (alleen op zondagmiddag).

Volwassenen

Gamen voor de jeugd? Niks van waar. Op zondagmiddag organiseert GameLab interessante talks voor volwassenen. Er zijn voorlichtingen en je kunt zelf ook plaatsnemen achter de Playstation. Wie weet versla jij binnenkort je neefje, dochter of buurtjongetje dan wel 😉 .

Goed doel

Uiteindelijk draait het natuurlijk om het goede doel: de Hartstichting. Tijdens de Dutch Game Marathon zijn er verschillende winacties. Zo verloot de organisaties T-shirts, games en andere goodies onder de donateurs. Zo help je een goed doel, terwijl je ook nog eens kans maakt op een leuk item. Voor meer informatie neem een kijkje op de website.

Lees ook:

horen tilburg

Wèh?! Deze 5 dingen willen we nooit meer horen over Tilburg

Het leven van een Tilburger gaat niet altijd over rozen. Al sinds jaar en dag moeten we ons voor all...
Spinnen

De horror (voor een enkeling): een spinneninvasie in Tilburg

Als je bang bent voor spinnen zijn dit ongetwijfeld zware tijden voor je. Zo’n dikkerd die in één na...
Mooiste dorpen

Dit vinden jullie de mooiste dorpen in omgeving Tilburg

Omdat we er zelf niet uitkwamen, vroegen we jullie onlangs om ons te helpen met een lastige keuze. W...

Meer over

Doen

adv.