Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Festival gemist? Hier ervaar je dit weekend het festivalgevoel op veilige afstand

Door Rowie van der Vliet 7 augustus 2020

“Waarom komt Oerol niet een keer naar ons na dertig keer naar Oerol te hebben gereisd”, vraagt Theater de Boemel zich af. Daarom pakt het theater dit weekend flink uit met Vurig Verlangen naar Oerol. Met nóg een goede reden, want het Tilburgse theater bestaat alweer zes jaar. Kom maar op met dat festivalgevoel!

“De jukebox van Heartbrake Hotel zal schallen, we volgen de magische voetsporen in het zand, dansen op Afrikaanse ritmes van Cynthia Gabla, liggen dubbel om de fratsen van Hoog en Droog, genieten van de sound van The Mule Stumpers, worden verrast door vurig spektakeltheater rond middernacht van Close Act en van de Steampunk Nautilus. Het is het gevoel van worden wakker van de meeuwen in de jachthaven. De anekdotes over Oerol toen-en-toen zullen dagenlang in Tilburg worden uitgewisseld”, omschrijft organisator Gerard Korthout zijn ode aan het festival.

Festivalgevoel

Het topfeest is al bezig sinds donderdagavond. Huub van der Lubbe hield een intiem strandconcert. Maar er is nog genoeg tijd om langs te gaan, want de Boemel viert het groots. Op zondagavond 9 augustus sluiten ze het festival af met de onweerstaanbare Convoi Exceptional. Met van alles ertussen! Denk aan: dj’s, Afrikaanse sounds, circusartiesten, rockabillymuziek en een levend standbeeld. Theater de Boemel, deze zomer ook nog eens omgedoopt tot strandtent, haalt echt alles uit de kast in de binnentuin in de Spoorzone. Over een gevarieerd programma gesproken! “Met respect voor de regels van het RIVM”, benadrukt Gerard.

Programma

Op vrijdag start het festival om 20.00 uur. Voor vijf euro bekijk je een kleurrijke show. Op zaterdag start het feest om 19.00 uur met een avondvullend programma. Zondag kun jij je voorbereiden op een onvergetelijke middag, want het festival start al om 13.30 uur. Je betaalt die dag een tientje. Tickets reserveren doe je hier.

Laat het theater niet verdwijnen

De oplettende Tilburger denkt misschien eventjes: huh, betalen voor Theater de Boemel? De plek in de Spoorzone staat bekend om de gratis evenementen, maar het gaat niet zo lekker. Daarom gaan alle opbrengsten naar een fonds om ervoor te zorgen dat Theater de Boemel blijft bestaan en nog veel meer verjaardagen kan vieren.

Lees ook:

Gratis concerten, picknickpakket en meer: in dit park vier je in augustus de zomer

We hebben er deze zomer nóg een hotspot bij. Echt hoor, vakantie vieren in Tilburg is nog nooit zo l...

Alles is vol en duur: zo vier je zomervakantie voor een prikkie in Tilburg

Lekker een strandhut boeken of een hutje op de hei huren? Allemaal leuk en aardig, maar die plekken ...

13 hele fijne terrassen (net) buiten Tilburg

Nog niet zo lang gingen we op zoek naar de fijnste terrassen (net) buiten Tilburg en vroegen jullie ...

Meer over Theater de Boemel ontdekken?

Theater de Boemel theaters

Burgemeester Brokxlaan 8-76, Tilburg

Bekijk meer:theaters

Meer over

Doen Getipt

adv.