Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn dé Tilburgse uittips voor 12, 13 en 14 januari

Door Thijs Dingemans 12 januari 2018

Er is dit weekend weer een hoop te beleven in Tilburg. Waar kun je op 12, 13 of 14 januari naar toe? We geven je wat tips.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Vrijdag 12 januari

veul gère
Foto: Veul Gère
  • Cd-presentatie Veul Gère: in Café Brandpunt horen we de nieuwe carnavalskraker Solo! van de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère. Het feest begint om 20.00 uur.
  • Amsterdam Sinfonietta: ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een tournee onder de noemer Breder dan klassiek. Deze keer gaat het strijkorkest een spannende samenwerking aan met niemand minder dan hiphop-genie Typhoon in Theaters Tilburg. Tickets zijn nog beschikbaar.
  • Nieuwjaarsconcert: voor de zesde keer opent het New Rotterdam Jazz Orchestra het nieuwe jaar in Paradox. Dat doen zij van 20.30 tot 22.30 uur. Kaartjes koop je hier.

Zaterdag 13 januari

Adje geniet van zijn rol als stadsgids tijdens Tourtje Tilburg
Foto: indebuurt
  • Tourtje Tilburg: Arijan van Bavel (Adje) gidst je weer door onze prachtige stad tijdens Tourtje Tilburg. Je bent drie uur op pad en maakt een theatervoorstelling in de bus mee. Wij gingen al eerder mee. En gaaf dat het was! Een kaartje kost € 37,50.
  • Francis bakt & kookt: Francis Kuijk, bekend van Heel Holland Bakt, komt naar Gianotten Mutsaers. Zij laat daar van 14.00 tot 16.00 uur zien hoe je ‘Lamingtons’ maakt. Dat zijn kleine chocolade-kokoscakejes. Ze signeert ook haar boek. Entree is gratis.
  • 44ste Leuterconcours: Leuterconcours in Theaters Tilburg wordt de jubileumeditie van gevierd. Uiteraard strijden ook de acht beste tonpraters van het Vurleuteren in de concertzaal om de titel.
  • Grote Rebelse Tilburgse Voorleesmarathon: in de bibliotheek lezen tussen 12.00 en 17.00 uur twintig lokale powervrouwen én -mannen voor uit het boek Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. Onder meer Hind Hakki, musicalster Anouk Maas en cabaretier Frank van Pamelen lezen voor.

Zondag 14 januari

the talk
Foto: Facebook The Talk
  • Nieuwjaarsborrel: bij The Talk wordt het nieuwe jaar ingeluid met een nieuwjaarsborrel. Onder het genot van een hapje en drankje wordt tussen 16.00 en 20.00 uur teruggeblikt op het afgelopen jaar, en uiteraard wordt geproost op 2018.
  • Workshop: The long story: hou je van improviseren op het toneel en wil je graag leren hoe je een lang verhaal kunt improviseren? Geef je dan op voor de workshop: The Long Story.
  • Borrel bingo: een borrel en bingo in één bij Horeca T Kwadraat. Om 15.00 uur begin je met een potje bingo, om 17.00 uur volgt een potje bier. Wil je mee spelen? Neem dan vijf euro mee om bij binnenkomst te betalen.

Jouw tips!

TIPS
Foto: ANP

Dit was nog maar een kleine greep uit alle activiteiten die dit weekend plaatsvinden. Zijn we de allerleukste vergeten, of weet je een activiteit in de toekomst die we écht niet mogen missen? Reageer via Facebook of tip ons via [email protected].

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.