Dit toffe muziekfestival (met Caro Emerald) komt naar Tilburg!

Door Emma Koevoets 9 januari 2019

Binnenkort vindt er in Theaters Tilburg een nieuw muziekfestival plaats! Meer dan twintig urban, soul en jazz-acts komen deze kant op voor festival ‘Better Get Hit’. Met fijne optredens van artiesten van Nederlandse bodem zoals Caro Emerald en Fresku. Maar ook internationale artiesten, zoals Judith Hill en Cory Henry kun je bewonderen!

Behalve Caro Emerald, Fresku, Cory Henry en Judith Hill komen er natuurlijk nog een heleboel andere goede artiesten naar de schouwburg. Hieronder beschrijven we welke acts er nog meer komen:

Soul en jazz

Om te genieten van jazz treden solisten Mete Erker, Paul van Kemenade, Jan Menu en Louk Boudesteijn en ook funkheld Joseph Bowie met jazzformatie Licks & Brains en natuurlijk het Metropole Orkest. Soulful Sarah Jane speelt met haar band, net zoals powervrouw Laura Vane & The Vipertones.

Urban

Liefhebbers van urban kunnen komen kijken naar de optreden van ZENO, Dutty T., Gil & Megas. Ook van eigen bodem komt Rilan & the Bombardiers met zijn eclectische stijl van pop, funk en rap naar het festival.  Voor de Nederlandse hiphop met jazzsaus is Jay-Way aanwezig.

Nog meer bands…

Sarathy Korwar brengt klassieke Indiase klanken, improvisaties en drumcomputers naar Better Get Hit samen met het Upaj Collective. Daarnaast zal band Dr. Brass de foyer van Theaters Tilburg in vuur en vlam zetten. Festivalband Mauskovic Danceband sluit de Studiozaal af met tropische klanken.

Music & Words

Niet alleen muzikanten, maar ook Nederlandse schrijvers komen naar Better Get Hit met het programma Music & Words. Kees van Kooten, Ellen Deckwitz, Jules Deelder, Ronald Giphart en Dimitri Verhulst nemen je mee in hun dromen, overtuiging, fantasie, vervreemding en alles daarbuiten. De schrijvers worden muzikaal ondersteund door onder andere Martin Fondse, Corrie van Binsbergen, Boris van der Lek en Remy van Kesteren.

Charles Mingus

‘Better Get Hit’ is afgeleid van het nummer van Charles Mingus, een componist die een grote inspiratiebron is voor veel Tilburgse musici. In dat nummer, genaamd ‘Better get hit in your soul’, komen Blues, Soul, Gospel en Jazz samen. Slim bedacht dus, die naam!

Ode aan Prince

Speciaal voor poplegende Prince krijgt Better Get Hit een Prince Expositie, met een collectie van de artiest. In de zaal naast de expositie treedt Judith Hill op, die samen met Prince een album heeft opgenomen. Muzikant en jazzpianist Cory Henry zal samen met het Metropole Orkest covers van de grootste hits van Prince spelen.

Eten en drinken

Tijdens het festival zullen er op verschillende plekken in Theaters Tilburg veel lokale, lekkere hapjes geserveerd worden. Het gaat om echte Bourgondische kwaliteit! Kwaliteitsrestaurant Lucebert wordt omgetoverd tot VIP-ruimte waar je onder andere kunt genieten van het eten van de chef en speciaalbier. VIP-tickets kun je bestellen via de site van het Better Get Hit Festival.

Geen filmpjes of audio-opnames

Denk eraan dat er natuurlijk wel een paar regels zijn op het festival. Je mag geen filmpjes of foto’s maken van het festival of de artiesten. De organisatie wil niet dat je film- of audioapparatuur meeneemt, tenzij je een schriftelijke en getekende overeenkomst hebt met de directie van het festival.

Bereikbaarheid

Kom je met het openbaar vervoer?

Dan kun je het beste uitstappen bij bushalte Stadhuisplein. Hier kun je kijken hoe je daar komt. Daarna is het nog even een stukje lopen naar Theaters Tilburg.

Kom je met de fiets?

Dan kun je je fiets gratis parkeren bij Fietsenstalling Concertzaal. Lekker dichtbij!

Kom je met de auto? 

Dan kun je het beste parkeren bij parkeergarage Schouwburg aan het Louis Bouwmeesterplein 2. Daarna zijn de twee dichtstbijzijnde parkeergarage die van de Emmapassage aan de Paleisring en het Koningsplein in de Piusstraat.

Better Get Hit Festival

Better Get Hit Festival

12 jan 2019 vanaf 14:00 t/m 13 jan 2019 tot 01:00

Lees ook:

leijpark

Nieuw jaar, nieuwe maand: dit is er allemaal te doen in januari

Het is januari, mensen. Een nieuwe maand (en jaar!) en dus nieuwe evenementen waar we ons nu al op v...
OG3NE

Zet in je agenda: OG3NE treedt op in Tilburg

Dit vinden we leuk! Lisa, Amy en Shelley van OG3NE komen naar Tilburg en dat doen ze natuurlijk niet...
dille & kamille

9 redenen waarom 2019 awesome wordt voor Tilburg(ers)

Gelukkig nieuwjaar! Het kan niet anders dan dat 2019 een topjaar gaat worden voor Tilburg. Waarom? D...

Meer over Theaters Tilburg ontdekken?

Theaters Tilburg entertainment

Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bekijk meer:entertainment
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.