Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is het programma van de sinterklaasintocht 2019

Door Rowie van der Vliet 6 november 2019

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Nog even en we mogen weer aan de kade in de Piushaven staan om Sinterklaas welkom te heten in Tilburg. Op zondag 17 november 2019 is het zover: dan komt de Sint gezellig naar de stad. Dit is het volledige programma van de sinterklaasintocht 2019 in Tilburg.

Programma Piushaven

Al voordat Sint en zijn Pieten aankomen, is het feest op de kade in de Piushaven. We raden aan om een goed plekje te zoeken voor het beste zicht op de aankomende pakjesboot. Het kan niet anders dan heel gezellig worden, want vanaf 10.30 uur zijn er al Pieten aanwezig. Stilstaan wordt lastig, want we zingen met z’n allen gezellig Sinterklaasliedjes.

Aanmeren pakjesboot

Om 11.15 uur is het zover: de Sint zal aanmeren met pakjesboot 12A. Voor het eerst neemt hij naast Zwarte Pieten ook Schoorsteenpieten mee. Sinterklaas zal een halfuurtje handjes schudden en op de foto gaan. Daarna klimt hij op paard Amerigo. Vanaf 11.45 uur begint zijn ritje door Tilburg.

Paardrijden door de stad

Sinterklaas nodigt alle kinderen uit om mee te lopen of langs te kant te staan als hij een rondje op zijn paard rijdt. Sint en zijn Pieten lopen via de wijk Hoogvenne naar de Korte Heuvel en het Piusplein.

Programma Piusplein

Rond 13.00 uur maakt hij even een pauze op het Piusplein. Op dit plein weten ze wel hoe je een feestje moet bouwen, dus twintig minuten lang gaan kinderen hier uit hun dak. Ze mogen Sinterklaas een hand geven, verlanglijstjes laten zien of op de foto met Sinterklaas gaan. Gaaf! Hierna loopt de Sint verder naar de Wagenmakerij.

Programma de Wagenmakerij

Heb je zin in een goed feestje? Dan raden we aan om rond 14.15 uur af te reizen naar de Wagenmakerij, het gebouw naast de Koepelhal in de Spoorzone. De burgemeester komt hier speciaal naartoe om Sinterklaas welkom te heten in Tilburg. We genieten ook van muziek en dans door Silcdance en de musicalgroep, een optreden van Willem II-spelers en springkussens. Naast pepernoten is er nog veel meer lekkers te eten. Wil je zeker zijn van een goed plekje? Vanaf 12.00 uur is er al genoeg te beleven in de Wagenmakerij. Het feest is helemaal gratis.

Lees ook:

Intocht Sinterklaas 2018

De sinterklaasintocht in Tilburg verandert: roetveegpieten lopen voor het eerst mee

De sinterklaasintocht ziet er dit jaar iets anders uit. Voor het eerst lopen roetveegpieten in Tilbu...
Sinterklaas aankomst Sinterklaasintocht 2019

Pak de agenda: op deze dag is de sinterklaasintocht 2019 in Tilburg

Stiekem kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. De datum van de sint...

adv.