Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is er allemaal te doen in december in Tilburg

Door Rowie van der Vliet 2 december 2017

Nieuwe maand, nieuwe kansen. We zijn alweer bij de laatste maand van 2017 aanbeland. Naast de kerstborrels en familiediners is er nog veel meer in Tilburg te doen. Indebuurt zou indebuurt niet zijn als we daar niet een handig lijstje van hebben gemaakt. Dus, pak die agenda erbij en begin maar met strepen!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Winterkermis

winterkermis
De traditionele draaimolen staat ook dit jaar op de winterkermis. Foto: Martijn Hessels

We mogen weer! Nou ja, bijna. Nog even en dan verandert heel de binnenstad in één groot winterparadijs met de winterkermis. Dat betekent genieten van glühwein of warme chocomel, uit je dak gaan in één van de 30 attracties of lekker eten.

Wiewatwaar Rondom de Heuvel vind je van vrijdag 8 december tot en met maandag 1 januari de winterkermis. Toegang is gratis.

Digitaal balletje trappen

FIFA
Foto ter illustratie. Foto: ANP Foto

Ben jij zo iemand die met gemak je vrienden inmaakt tijdens een potje FIFA? Laat dat dan maar eens zien! Bij de MediaMarkt kun je om 9 december van 12.00 tot 17.00 uur meedoen aan een eSports toernooi. Je neemt het op tegen de professionele eSporter Daniel Kuipers van Willem II. Dat wordt oefenen! Wie van 13.00 tot 14.30 uur langskomt, kan zelfs op de foto gaan met Willem II spelers Pedro Chirivella, Fernando Lewis en Daniel Crowley.

Wiewatwaar Zaterdag 9 december van 12.00 tot 17.00 uur bij de MediaMarkt. Toegang is gratis.


Meer over MediaMarkt ontdekken?

MediaMarkt elektronicawinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Pieter Vreedeplein 152, Tilburg

Bekijk meer:elektronicawinkels

Piushaven Wintergloed

Piushaven
Foto: Freddie de Roeck

Lichtjes kijken bij de Piushaven is inmiddels een jaarlijkse traditie. Keek je ook al uit naar het bekende Lichtjesfeest? Dit jaar is het bekende evenement in een nieuw jasje gestoken: Piushaven Wintergloed. We kunnen nog steeds zoals van ouds genieten van mooie lampjes in een knusse sfeer. Dit jaar worden we nog meer getrakteerd op optredens op vijftien podia verspreid over een kilometer langs de boulevard.

Wiewatwaar Zaterdag 9 december 2017 van 18.00 tot 23.00 uur aan de kade van de Piushaven. Toegang is gratis.

K’s Choice

K's Choice
Foto: Facebook K’s Choice

Wow, wat gaat de tijd snel. We kunnen al vijfentwintig jaar genieten van de muziek van K’s Choice. Wil je ze wel eens live zien? Dat kan! De Belgische band komt namelijk naar 013 voor een optreden. Er zijn nog tickets!

Wiewatwaar Zondag 10 december vanaf 20.00 uur. De zaal van 013 gaat om 19.00 uur open. Kaarten koop je hier voor €25,-.


Meer over Poppodium 013 ontdekken?

Poppodium 013 poppodia

GeopendHele dag

Veemarktstraat 44, Tilburg

Bekijk meer:poppodia

Star Wars marathon

Star Wars marathon
Foto: ANP Foto

Wow, het is voor het eerst dat de Pathé al om 7 uur ’s ochtends de deuren opent. De reden? De nieuwe Star Wars film, The Last Jedi! Om echt goed in de sfeer te komen wordt het vorige deel Star Wars: The Force Awakens in IMAX getoond. Wil jij bij de eerste mensen horen die nieuwe film zien? Dan is dit jouw kans!

Wiewatwaar Woensdagochtend 13 december van 07.00 tot 12.30 uur bij de Pathé. Tickets koop je hier voor €18,-. Kom je met de auto? Je krijgt deze ochtend 50% korting op parkeren bij de Heuvelpoort!


Meer over Pathé Tilburg ontdekken?

Pathé Tilburg bioscopen

Pieter Vreedeplein 174, Tilburg

Bekijk meer:bioscopen

Biergarten

RAW
Foto: Facebook RAW

Na alle gezellige bokbierfestivals in november mogen we nog een keer proosten! Bierfestival Biergarten komt namelijk één weekend lang naar RAW. Dat wordt genieten van speciaalbieren, glühwijnen en whisky’s. Proost met mate(n) terwijl je luistert naar sfeervolle singersongwriters en dj’s die klassieke golden oldies draaien. Verwarm je handen bij de vuurkolven die op het buitenterras staan of duik lekker naar binnen. Rommelende maag? Geen probleem, want er worden ook voldoende lokale winterse gerechten geserveerd.

Wiewatwaar Vrijdag 15 december van 16.00 tot 0.00 uur en zaterdag 16 december van 13.00 tot 0.00 uur bij RAW. Toegang is gratis.


Meer over RAW ontdekken?

RAW restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 01:00

Burgemeester Brokxlaan 79-8, Tilburg

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dwalerij

Dwalerij
Foto: Jac Schalk

Tijdens de kersteditie van de Dwalerij zullen we niet met t-shirts buiten lopen, maar wel gezellig met chocomel in de hand. De unieke markt in het Dwaalgebied wordt deze maand extra knus. Op zoek naar een bijzonder cadeau voor onder je kerstboom? We raden je aan langs de kraampjes in de Noordstraat en Nieuwlandstraat te lopen.

Wiewatwaar Zondag 17 december van 12.00 tot 17.00 uur in de Noordstraat en Nieuwlandstraat. Toegang is gratis.

Shop till you drop

Heuvelstraat
Foto: indebuurt

Kom je er op het laatste moment nog achter dat je een kerstcadeau bent vergeten te kopen? Of ben je toch niet helemaal tevreden met je kerstoutfit? Het kan iedereen overkomen! Je hoeft je geen zorgen te maken, want de winkels zijn op 22 december tot 21.00 uur open.

Wiewatwaar Vrijdag 22 december is er een extra koopavond tot en met 21.00 uur in de Tilburgse binnenstad.

Stranger Than Paranoia

Stranger Than Paranoia
Foto: ANP Foto

Altijd al eens het Metropole Orkest met een onwijs toffe samenwerking met DJ Jameszoo willen zien? Pak dan je kans tijdens de 25ste editie van Stranger Than Paranoia. Het kleinschalige, maar spraakmakende jazzfestival, staat ook dit jaar weer in Theaters Tilburg. Paul van Kemenade presenteert de avond.

Wiewatwaar Donderdag 28 december van 20.00 tot 23.00 uur. Kaarten kosten €27,50 en zijn hier te koop.


Meer over Theaters Tilburg ontdekken?

Theaters Tilburg entertainment

Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg

Bekijk meer:entertainment
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.