Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De omgeving ontdekken! 9 x mooie fietsroutes door Brabant

Door Rowie van der Vliet 11 juli 2020

Wanneer de zon schijnt, is het heerlijk om op de fiets te stappen en de omgeving te verkennen. Brabant heeft prachtige natuur: voor dat ultieme vakantiegevoel hoef je de provincie niet uit. Deze fietsroutes in Brabant brengen je langs al het moois dat de omgeving te bieden heeft. Geniet ervan!

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Rondje Galder dicht bij Breda (25 km)

Foto: indebuurt Breda

Deze fietsroute begint bij het Mastbos in Breda. Je rijdt dan een groot deel langs de Mark: een rivier die door heel de stad stroomt. Tijdens de fietstocht geniet je van het water, de dieren en al het andere moois dat de Bredase natuur te bieden heeft. De route is ongeveer 25 km: meer informatie vind je hier.

Fietsen langs oorlogsgebeurtenissen in Helmond (10 tot 25 km)

Oorlogsmonument Hortensiapark. Foto: indebuurt Helmond

Ben je geïnteresseerd in alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft? Dan mag je deze fietsroute zeker niet missen. Pas geleden zijn er drie routes in Helmond uitgezet die je langs allerlei oorlogsgebeurtenissen voeren. Zo kom je langs een aantal struikelstenen, waar vroeger Joodse families woonden, je kunt een aantal monumenten bezoeken en je fietst langs een aantal begraafplaatsen. Het startpunt is bij de Cacaofabriek. Bekijk de hele route op de website van Death Valley De Peel.

Flink rondje langs de West Brabantse Waterlinie (45 km)

Foto: Jurgen Kwisthout

Deze prachtige route van 45 kilometer is voor de ervaren fietsers. Je komt genoeg tegen tijdens deze fietstocht. Zo start de route op de Grote Markt in Bergen op Zoom en je rijdt vervolgens langs de Gevangenpoort, het Markiezenhof en Fort Zeeland. Vervolgens cross je door naar Steenbergen, waar je uiteindelijk weer via Fort Roovere terugkomt in Bergen op Zoom.

Willem II-fietsroute in Tilburg (12,9 km)

Foto: indebuurt Tilburg

Voel jezelf een echte koning met de Willem II-fietsroute in Tilburg! Fiets langs allerlei plaatsen die vernoemd zijn naar de koning en gebouwen die ooit eigendom waren van Koning Willem II, waaronder zijn oude tuinhuis in Koningshoeven, het Willem II-stadion en het Willem II-standbeeld op de Heuvel. De route is een goede warming-up om daarna nog verder te fietsen, want hij is maar 12,9 kilometer lang. Meer informatie over de route lees je hier.

Designroute door Den Bosch (41 km)

Foto: indebuurt Den Bosch

Pak vast wat druiven en een fles water, want je gaat een flink stuk fietsen. De designroute is ruim 41 kilometer (!) lang en brengt je langs verschillende dorpen. Je start in Den Bosch en fietst naar het westen. Je komt langs Engelen, Hedikhuizen, Haarsteeg, Vlijmen en rijdt vervolgens weer terug naar Den Bosch. Waarom deze route de designroute heet? Omdat je langs allerlei creatieve plekken komt. Denk aan het Werkwarenhuis in Den Bosch, waar radio wordt gemaakt en atelierwinkels in Heusden. Gaaf!

Kastelenroute door Helmond, Geldrop en Heeze (37 km of meer)

Foto: indebuurt Helmond

Zin om uit te waaien en tegelijkertijd een aantal imposante bouwwerken te zien? Rijd dan de kastelenroute. Onderweg kom je kastelen tegen in Helmond, Geldrop en Heeze. De tocht volgen is heel makkelijk: je volgt gewoon de fietsknooppunten of ANWB-bordjes. De route kun je eenvoudig downloaden.

Turfroute door Bergen op Zoom (25 km)

Foto: Jurgen Kwisthout

Waterfles vullen, snacks inpakken en stap je fiets maar op. De turfroute is 25 km lang en loopt van Landgoed Visdonk naar de Binnenschelde. Deze verbindt naast de steden Roosendaal en Bergen op Zoom, ook de Brabantse Wal en het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide met elkaar.

Eindhoven en omgeving (60 km)

Evoluon. Foto: Mitchell van Eijk

Mooie tocht rondom Eindhoven, met een flink stuk door de binnenstad. Deze route voert je langs de Admirant, het Philips- DAF- en het Van Abbemuseum, via Woensel en dan hop, door naar Nederwetten. Lekker cultureel en met heel veel groen.

Religieus erfgoed fietstocht in Breda (22 km)

grote kerk van Breda
Foto: indebuurt Breda

Wil je genieten van een mooie fietstocht waarbij je cultuur kunt snuiven? Deze fietstocht brengt je langs alle kerken en kapellen in Breda, Ginneken, Ulvenhout en Princenhage. Natuurlijk behoort de bekende Grote Kerk ook tot een van de bezienswaardigheden tijdens deze trip. Meer over deze route lees je hier.

Lees ook:

7 x fietsroutes in omgeving Tilburg onder de 40 kilometer

Pak je in deze tijden steeds meer de fiets? Het is heerlijk om zo fit te blijven en ook nog eens vee...
zadelpijn

Met deze fietsroutes rondom Tilburg zie je veel én blijf je fit

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk thuis te blijven, maar een beetje beweging en frisse lucht is...

Lekker doorfietsen! Er komt een snelfietsroute naar Dongen en Oosterhout

Handig! Straks is het een kwestie van even op de fiets stappen en zo in Dongen en Oosterhout zijn. D...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.