Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Efteling en Beekse Bergen gaan binnenkort weer open

Door Rowie van der Vliet 14 mei 2020

Een dagje Efteling of Beekse Bergen? In deze tijden lijkt het een ver-van-mijn-bedshow. De Efteling en Beekse Bergen gaan binnenkort weer open. We zetten alles op een rijtje.

Attractieparken en dierentuinen zijn nu al een aantal weken gesloten. In de tussentijd hebben de brancheverenigingen Club van Elf en Nederlandse Vereniging van Dierentuinen een protocol met de naam ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld. De Efteling en Beekse Bergen volgen dit allebei. Het protocol biedt drie garanties:

  • Er is 1,5 meter afstand tussen huishoudens;
  • Er is voldoende en duidelijke informatie (op de website en in het park);
  • Er zijn extra hygiënemaatregelen.

De maatregelen in de Efteling

In de Efteling vind je straks borden die duidelijke informatie geven over de maatregelen, zowel in het park als het hotel en de vakantieparken. Ook is er informatie op de website te vinden. Medewerkers staan ook klaar om mensen te informeren. Bovendien is er extra aandacht voor hygiëne met de komst centrale desinfectiepunten. Ook zijn er extra schoonmaakbeurten op dingen die bezoekers veel aanraken. Uiteraard is er een maximum aantal bezoekers en is iedereen verplicht vooraf een kaartje te bestellen. “We beginnen eerst met 1/3 van onze capaciteit”, aldus de Efteling.

De maatregelen in de Beekse Bergen

In Beekse Bergen kun je alleen contactloos en met pin betalen. Ook is er één wandelrichting voor de wandelsafari. Het safaripark laat een beperkt aantal bezoekers toe. Bovendien zijn er geen voederpresentaties en kun je niet naar binnen bij overdekte verblijven. De bus-, boot- en roofvogelsafari zijn ook tijdelijk buiten gebruik. Betalen gebeurt alleen via pinnen of contactloos. In de Beekse Bergen zijn er ook desinfectiepunten en houden rangers toezicht op de 1,5 meter afstand.

Efteling weer open op…

Het attractiepark de Efteling opent weer op woensdag 20 mei op aangepaste wijze, zoals met een kleinere groep gasten. Vakantiepark Efteling Bosrijk is al vanaf 8 mei open, maar Efteling Loonsche Land en Efteling Hotel openen op 20 mei. Bezoekers van Bosrijk kunnen nog niet naar het attractiepark.

Beekse Bergen weer open op…

Speelland Beekse Bergen opent vrijdag 21 mei weer. Hiervoor moet je ook reserveren. Het safaripark is open op maandag 25 mei. Abonnementhouders en gasten van Vakantiepark Dierenbos, Safari Resort en Vakantiepark Beekse Bergen zijn vanaf 15 mei al welkom. Dit is ook de datum waarop de vakantieparken openen. Voor vakantiegangers is het niet nodig te serveren, andere bezoekers moeten wel online een ticket kopen.

Lees ook:

de efteling

Vakantie in eigen land: hier in Tilburg en omgeving kun je terecht

Kamperen in de Ardennen of vliegen naar een warm land zit er voorlopig even niet in. Gelukkig zijn e...
proef schouwburgring

Dit gaat er allemaal veranderen in het verkeer in de binnenstad van Tilburg

Automobilisten en fietsers, hebben jullie een pen en papier bij de hand? Er verandert heel veel in h...

Nieuw in Tilburg: een drive-thru met foodtrucks

We hadden al de eerste drive-thru waar je ijsjes kunt afhalen en in Tilburg kon je ook als een van d...

Meer over

Corona Doen

adv.