Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De ‘coronafilm’ die in Tilburg is opgenomen bekijk je hier gratis

Door Rowie van der Vliet 20 mei 2020

Camera, lights, action! Zit jij klaar voor een mini-filmavondje op de bank? De ‘coronafilm’ die in Tilburg is opgenomen, Op gepaste afstand, bekijk je nu gratis.

Voor wie het heeft gemist: in coronatijd is er in Tilburg een film gemaakt. Het was een experiment, naar idee van de Tilburgse filmproducent Bart Willemsen. Hij vroeg zich tijdens een wandeling af hoe het is om een film te maken volgens de maatregelen van het RIVM.

Ras-Tilburger

Het resultaat is een korte film van 25 minuten met acteurs Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrol. Ras-Tilburger Leo Alkemade heeft een bijrol als kroegbaas. In de film ontmoeten Ilias en Eef elkaar en brengen ze samen een dag door in de zo goed als verlaten straten van Tilburg. Ze komen fysiek nooit dichterbij dan 1,5 meter, maar tijdens het wandelen lijken ze steeds dichter naar elkaar toe te groeien. De regie is in handen van Jon Karthaus.

Op gepaste afstand

Je bekijkt de film gratis via Pathé Thuis. Om de film te bekijken, maak je een account aan. We zien het Spoorpark, het T-huis, de Spoorzone, de Koepelhal, de Korte Heuvel, Polly Maggoo, de Piushaven en de Heuvel langskomen. Ook zien we een hond in het Spoorpark, maar als echte Tilburger hoeven we niet op onze strepen te staan. Er wordt netjes vermeld dat dit niet mag in de film.

Primeur

De film is in drie dagen opgenomen, uiteraard met toestemming van de gemeente. Waar een speelfilm er normaal maanden over doet om tot stand te komen, is de korte film ook snel geproduceerd en gemonteerd. Met de coronafilm hebben we weer een primeur te pakken. Tilburg is de eerste stad in Nederland (misschien wel ter wereld) waar een film in het coronatijdperk is gemaakt.

Lees ook:

Primeur! Tilburg is als eerste stad het decor van een speelfilm tijdens corona

Ja mensen, we hebben in Tilburg weer een primeur te pakken. Tilburg is namelijk de eerste stad in Ne...
heuvel tilburg

VIDEO: Dit is de eerste speelfilm die zich in Tilburg afspeelde

Als het aan ons ligt, komen er heel wat meer films die zich in Tilburg afspelen. Wat zou het vet zij...
uitkering

Bijna onherkenbaar: 9 x plekken in Tilburg die nu nog leeg zijn

Nog even wachten en dan mogen we (waarschijnlijk) weer naar het terras toe. Dat wordt een heel ander...

Meer over

Doen

adv.