Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De binnenstad wordt één groot winterparadijs: dit is er te zien en te doen

Door Thijs Dingemans 15 november 2017

Heb jij je wintermuts al ingeslagen? Ja? Dan ben je mooi op tijd, want vanaf 8 december heb je die echt nodig. De binnenstad verandert dan weer in één groot winterparadijs. Wij vertellen je even kort wat je allemaal kunt zien en doen. 

Van 8 december tot en met 1 januari kun je terecht op één van de sfeervolle winterterrassen in het centrum. Zie je het al voor je: genieten van glühwein of warme chocomel met slagroom, met naast je een vuurkorf. Of wat te denken van de 350 versierde kerstbomen of grote kerststal voor de Heuvelse kerk.

Sneeuwglijbaan en meer

Uiteraard is er ook genoeg te doen. Zo kun je in de draaimolen, familieachtbaan of één van de andere dertig attracties op de winterkermis. Houd je van uitdaging? Dan moet je dit jaar bij de nieuwe ‘Tubby Slides’ zijn. Dat is een grote sneeuwglijbaan die midden op de Heuvel staat. Verder vind je grijpkranen, een kersttrein en kun je een potje ‘vang de Kerstman’ spelen of pijl en boog schieten.

winterkermis
De traditionele draaimolen staat ook dit jaar op de winterkermis. Foto: Martijn Hessels

Kerstmarkt

En natúúrlijk is er eten genoeg: op de Heuvel kun je gekrulde friet krijgen, op het Piusplein Churros en op het Pieter Vreedeplein gebak. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je in het kerstweekend (23 december) een Foodtruck Markt op de Paleisring afstruinen. En in het Dwaalgebied moet je op zondag 17 december zijn: daar komt de Dwalerij van 12.00 tot 17.00 uur met een speciale kerstmarkt.

Check hier het complete programma. 

adv.