Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Café de Wijn gaat dit kermisweekend weer open

Door Rowie van der Vliet 24 juli 2020

Het was nog even spannend: gooit Café de Wijn de deuren dit kermisweekend open of niet? We hebben goed nieuws te melden! Het gezellige café in het Stadhuisstraatje opent vrijdag weer.

Op Roze Maandag werden ze aangesproken door handhavers omdat het druk was in de straat. Volgens kastelein Bernadette van den Broek kreeg Café de Wijn maar een kwartier om het op te lossen en ging het om een stukje openbare ruimte. Het café kreeg een waarschuwing dat als ze de volgende keer werden aangesproken een dwangsom van 10.000 euro moesten betalen. Volgens de gemeente hadden andere cafés wel ervoor gezorgd dat gasten langzaam afdropen. Die ‘dreiging’ – zoals ze het noemt – schoot bij Bernadette in het verkeerde keelgat. “In 11 weken lockdown heb ik niet zoveel stress gehad als vier dagen kermis.” Jolanda en Bernadette van Café de Wijn besloten drie dagen dicht te gaan.

Hartverwarmende reacties

Maar eind goed al goed! Café de Wijn had een fijn gesprek met Gemeente Tilburg en de Tilburgse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), zo meldt het café op Facebook. “Zij zullen ons dit kermisweekend ondersteunen bij een goede doorstroom van de looproute om de eventuele te verwachte drukte in goede banen te leiden. Wij verzoeken onze gasten de geldende regels te respecteren voor een ieders veiligheid. Alleen zo kunnen wij vrijdag om 16.00 voor jullie met een gerust hart onze deuren weer openen.” Café de Wijn bedankt ook gasten voor alle hartverwarmende reacties.

Speciale dag

Roze Maandag 2021 is voor Café de Wijn een speciale dag. Niet alleen is het dan de dertigste editie van het feest voor de lgbt+ community ook viert het café zelf haar 25ste jubileum.

Lees ook:

Café de Wijn is het zat: ‘Kermis geeft meer stress dan de hele lockdown’

Bernadette van den Broek (53) van Café de Wijn verheugt zich altijd op Roze Maandag. Dit jaar bekroo...
Nostalgische kermis

VIDEO: We nemen een kijkje bij de nostalgische kermis

Naast het Besterdplein, Paleisring, Stadhuisplein en het Koningsplein vinden we ook een stukje kermi...

Zo ziet Roze Maandag eruit tijdens de vakantiekermis

Een verdwaalde kermisganger met een roze shirt en talloze roze ballonnen en regenbloogvlaggen. Roze ...

Meer over Café de Wijn ontdekken?

Café de Wijn cafés

Vandaag gesloten

Stadhuisstraat 17, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Meer over

Doen Getipt

adv.