Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgers Bob en Pim maakten een escape room voor thuis

Door Rowie van der Vliet 25 maart 2020

Plof op de bank, kruip in bed of ga netjes op je bureaustoel zitten met… een escape room voor thuis! Pim van Zundert van MakingTomorrow maakt normaal online puzzels van lesstof en Bob van Locks & Keys ontwikkelt toffe, Tilburgse escape rooms. Nu bundelen ze hun krachten. “We hebben er tien dagen lang zo’n 12 uur aan gewerkt”, vertelt Bob.

“In ongeveer drie uur tijd is de escape room door veertig mensen gehaald. Hij is zeker pittig. Je krijgt geen hints. Als je goed en gedreven bent, kun je hem in 1,5 uur halen. Maar je krijgt twee uur de tijd. Het is echt twee uur puzzelplezier waarbij je even vergeet dat je in quarantaine zit. Het is een lekkere uitdaging. Als er veel vraag is naar hints dan gaan we een manier bedenken om die toe te voegen, maar tot nu toe heeft iedereen het gehaald zonder aanwijzingen. Als je het niet haalt, kun je natuurlijk opnieuw meedoen met alle kennis die je al verzameld hebt. Dus uiteindelijk haal je hem altijd.”

Dit kun je verwachten

Bob wil natuurlijk niet alles verklappen, maar geeft ons tóch een hint over de escape room. “Je wordt wijzer over wat virussen doen en waar ze vandaan komen. We dachten eerst wat moeten we in hemelsnaam gaan doen. Maar we zijn hier hartstikke goed in. Ik in escape rooms maken en Pim in lesstof vertalen naar online puzzels. Wij hebben onze krachten gebundeld. Misschien ook nog wel leuk om te vertellen: alles deden we via Skype. Ja, we konden elkaar natuurlijk niet face-to-face zien.”

Gratis spelen

De escape room is thuis direct te spelen. Dat kan helemaal gratis, maar Locks & Keys en MakingTomorrow nemen ook donaties aan. “We hebben leuke reacties gehad. Mensen vinden het heel leuk dat we het voor niks aanbieden. Mensen die nu thuiszitten of waarbij hun contract niet wordt verlengd, kunnen zo toch nog iets leuks doen. We hopen wel op donaties, al is het maar een eurootje. Heel eerlijk, dit is nu onze enige bron van inkomsten. Tot nu toe hebben we donaties gehad van twee euro, maar ook van vijftig euro. Als het goed loopt met de donaties en iedereen vindt het leuk dan gaan we kijken of we een deel twee uitbrengen. Ik hoop dat veel mensen er plezier aan beleven.”

Blijf lekker thuis

Bob wil ook nog even iets anders kwijt. “Ik roep mensen op om lekker thuis te blijven. Wees niet eigenwijs door toch naar buiten te gaan.”

De escape room vind je hier.

Lees ook:

Cinecitta

Filmavondje! Kijk films van een Tilburgse bioscoop vanaf je eigen bank

Wilde je dolgraag een film in Cinecitta, Pathé of Euroscoop zien? Helaas kun je eventjes niet naar d...
Foto spoorpark leukste uitje Brabant Tilburg

Dit is vanaf nu verboden in Tilburg en zo reageren Tilburgers

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Tilburg Zingt en meer! Deze evenementen gaan nu niet door in Tilburg

Alle evenementen en samenkomsten in Tilburg worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honde...

Meer over Locks&Keys ontdekken?

Locks&Keys entertainment

Gesloten10:00 - 23:00

Besterdring 225a, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Meer over

Corona Doen

adv.