Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder: dit weekend is er in Tilburg een concert tussen de Schotse Hooglanders

Door Rowie van der Vliet 22 mei 2020

Is er dit weekend een concert in Tilburg?! Ja, je leest het goed. Heyhoef-Backstage organiseert nog steeds concerten in coronatijd. Dat doen ze op een heel bijzondere locatie: in de Dongevallei tussen de Schotse Hooglanders. De vijfde editie van Heyhoef Backstage Backyard Blues vindt plaats op zondag 24 mei.

Alle muziekliefhebbers, vaste bezoekers, cultuursnuivers, overbelast zorgpersoneel, muzikanten en iedereen die het maar horen en zien wil, kan tóch genieten van een concert in Tilburg. Let op: natuurlijk is het niet de bedoeling dat je zelf afreist naar de Dongevallei. Laat die fiets dus lekker in de schuur staan! Het concert wordt op locatie gegeven, maar is gewoon vanuit huis te bekijken via de website van Heyhoef-Backstage. Kijken is gratis, maar de organisatie waardeert een donatie om zo concerten te kunnen blijven organiseren.

Alleskunners

De coverband Lost & Found krijgt zondag de eer om op te treden. Mike Vos en Marco Diamantos toveren een glimlach op je gezicht door bekende covers van nummers uit de jaren zestig en zeventig. “Marco en Mike zijn alleskunners en hebben een repertoire voorhanden waarmee ze urenlang een optreden zouden kunnen vullen. Maar wij selecteren het best van het beste en vertonen een setlist om van te smullen. Een betere opkikker in deze moeilijke tijd is bijna niet te evenaren”, aldus het poppodium in de Reeshof. Meezingen en dansen mag. Er is toch niemand die het ziet!

Hart onder de riem steken

Heyhoef-Backstage organiseert de concerten als alternatief. “Telkens om de veertien dagen op zondagmiddag. Mede dankzijn de voortreffelijke beeld en geluidskwaliteit die geleverd wordt door cameraman Corné Biekens. Met dit concept kunnen we muzikanten die hun inkomsten zien stil vallen door de coronacrisis een hart onder de riem steken en kunnen we voldoen aan cultureel en muzikaal aanbod in dit concertloze tijdperk.”

Aanvangstijd

Het concert begint zondag 24 mei om 17.00 uur. Heb je dan al een zoommeeting of thuisblijfetentje gepland? Geen zorgen. Het concert is hier later terug te kijken. Wie nu alvast in de sfeer wil komen, kan de vorige edities van Heyhoef Backstage Backyard Blues opzetten. Dat geldt ook voor de derde editie met Leif de Leeuw & Sem Jansen (zie foto). Dat concert werd zo goed bekeken dat de website even crashte.

Lees ook:

De ‘coronafilm’ die in Tilburg is opgenomen bekijk je hier gratis

Camera, lights, action! Zit jij klaar voor een mini-filmavondje op de bank? De 'coronafilm' die in T...
Wagnerplein

Tilburgers zetten zich deze week in tegen corona op het Wagnerplein

Albert Heijn Wagnerplein, de Voedselbank, Brabant Maatjes en Buurtsport Tilburg hebben de handen ine...

UPDATE: Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Tilburg

Kun je niet wachten tot het 1 juni is? Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Tilburgse ho...

Meer over

Doen Getipt

adv.