Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bierliefhebbers opgelet: een bierfestival in Tilburg en het is al snel!

Door Thijs Dingemans 10 oktober 2017

Nog geen plannen dit weekend maar wel zin om iets te doen? En belangrijker nog: ben je bierliefhebber? Dan ben je zondag 15 oktober bij de Korte Heuvel aan het juiste adres. De horecaplek wordt dan omgetoverd tot ‘bierwalhalla’ tijdens de tweede editie van Bokbierfestival ‘Opbokken’. Vanaf 14.00 uur kun je er meer dan dertig verschillende bokbieren van de tap proeven. 

Tien cafés doen dit jaar mee aan ‘Opbokken’. Iedere horecazaak heeft een eigen buitenbar met één of twee bokbieren van verschillende brouwerijen. Je koopt voor € 3,- een proefglaasje met stempelkaart en die kun je vervolgens voor € 2,50 laten vullen. Maar dat niet alleen: naast het roodbruine gerstenat dat buiten uit de tapkranen vloeit, hebben de deelnemende kroegen ook binnen een bokbierassortiment dat je met een proefglaasje voor dezelfde prijs mag proeven.

Er is nog meer

Bij alleen bokbieren proeven blijft het niet. Er wordt gezorgd voor live muziek, een sfeervolle aankleding en bijpassende hapjes, zoals erwtensoep of in bockbier gemarineerde pulled pork. En we geven alvast een tipje van de sluier: er is bier van Brouwerij het Uiltje (Apfelstrudel Doppelbock). Volgens Sven Beinema van Café Bakker wordt komende zondag net zo’n succes als de eerste editie. “Iedereen is enthousiast en heeft er zin in.”

Deelnemers

De organisatie van ‘Opbokken’ is in handen van Café Stoffel, Cul de Sac, de Slijterij, Polly Maggoo, Café Bakker, Live, Heuvel 15, Weemoed, Studio en Bar Leonardo.

Meer over

Doen

adv.