Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Attenzioneee! Beleef de Tilburgse Kermis dit weekend vanuit je luie stoel

Door Rowie van der Vliet 10 april 2020

Man, man, man, we verlangen stiekem toch heel erg naar de Tilburgse Kermis. Gelukkig hoeven we niet lang te wachten om ervan te kunnen genieten. Kermis FM brengt de kermis namelijk naar ons toe en we hoeven de deur niet uit! 

Trek je beste kermisoutfit aan en doe even of je in de bierhal bent. Vanaf vrijdag 10 april genieten we namelijk optimaal van een van de leukste evenementen van Tilburg, de Tilburgse Kermis. Compleet met Roze Maandag, de kermisrun, KermisCarnaval en al die onvergetelijke attracties.

Vuurwerk in de Piushaven

Het beste nieuws? Dat leuks duurt veel langer dan dit weekend! KermisFM zendt namelijk de complete Tilburgse Kermis van vorig jaar uit via hun website en YouTube. Hoofdredacteur Arno Leblanc: “En net zoals tijdens de kermis beginnen de uitzendingen op vrijdagmiddag om 15.00 uur en gaat het tien dagen door, tot aan het vuurwerk in de Piushaven in Tilburg.”

BN’ers doen mee

Daarmee genieten we ook tien dagen lang van allerlei dj’s die aan KermisFM hebben meegewerkt. Van talenten die heel Tilburg mocht ontdekken tot dj’s zoals Domien Verschuuren (Qmusic) en Barry Paf (100% NL).

Gaat de kermis eigenlijk wel door dit jaar?

De redactie van KermisFM wil de coronacrisis zo een beetje dragelijker maken. Het idee voor het herhalen komt van de vrijwilligers van Kermis FM. Zij werken nu al hard aan de komende editie, maar willen ook graag wat doen nu iedereen thuiszit. Overigens is het nog niet zeker of de Tilburgse Kermis dit jaar doorgaat. De gemeente heeft dat nog niet besloten. Zelfs als we straks weer in attracties stappen in de Tilburgse binnenstad zal het volgens Kermis FM een moeilijk jaar zijn voor exploitanten en horeca. De kermiszender voorziet ook moeilijke tijden, want het is maar de vraag of sponsors dit jaar kunnen bijspringen.

Geen kermismuntjes nodig

De komende tien dagen hoeven we geen kermismuntjes te betalen. De Tilburgse Kermis bij jou thuis is namelijk he-le-maal gratis. Wel zou KermisFM het supertof vinden om een donatie te ontvangen. Zo kunnen ze dit jaar (als de kermis doorgaat) ook nieuw mediatalent een kans geven om ervaring op te doen en nieuwe dingen te leren.

Wil je nog meer genieten van de Tilburgse Kermis? Dit is een selectie van de verhalen die wij vorig jaar maakten.

Lees ook:

Heidi komt uit Australië naar de Tilburgse Kermis

VIDEO: Heidi komt helemaal uit Australië voor de Tilburgse Kermis

Heidi Smulders woont al 25 jaar aan de andere kant van de wereld. Toch is ze haar roots niet vergete...
Joey van Vugt

Joey is groot fan van de Tilburgse Kermis: ‘Ik heb mijn vriendin leren kennen in de Breakdance’

Joey van Vugt ademt de Tilburgse Kermis. Als menneke van drie had hij het kermisvirus te pakken en d...
Emiel Tilburgse Kermis

VIDEO: Emiel heeft thuis de Tilburgse Kermis in het klein

Bij de echte kermisfans begint het weken voor De Tilburgse Kermis al te kriebelen. Bij Emiel gaan de...

adv.