Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Are u ready? De Ober Run komt er weer aan

Door Thijs Dingemans 10 augustus 2017

Horecatijgers, jullie kunnen alvast gaan trainen voor dé horecastrijd van Tilburg. Op zondag 10 september keert de Tilburgse Ober Run namelijk terug op de Korte Heuvel. Vorig jaar won Le Clochard. Wie tapt dit jaar de beste biertjes en overleeft de hindernisbaan wél?

Na 20 jaar keerde de Ober Run in 2016 succesvol terug op de Korte Heuvel. Met 10 teams en zo’n 500 toeschouwers werd het evenement goed ontvangen. Daarom zetten organisatoren Tim van Benthem van Café De Slijterij en Sven Beinema van Café Bakker het hilarisch horecafeestje dit jaar door.

Groter

En wat Tim betreft wordt de strijd dit jaar nóg groter. “We gaan dit jaar voor twee keer zoveel toeschouwers dan het succesvolle vorig jaar, omdat mensen er nu weer kennis mee hebben gemaakt. En ook omdat we meer horecateams hebben. Het waren vorig jaar vooral de cafés van de Heuvel, maar we hebben nu meer van de Tilburgse horeca erbij betrokken.”

Tappen, rennen en…?

Vorig jaar was er van alles te doen: een tap- en ijsblokjesgooiwedstrijd en een hindernisbaan. Wat de horecateams dit jaar voor de kiezen krijgen, is nog een verrassing. “De tapwedstrijd en hindernisbaan komen sowieso terug, want daar staat de Ober Run voor. Welke activiteiten blijven en nieuw zijn? Daar laat ik nog niet te veel over los.”

Bijna zover

Het extra bier is al besteld, de promotie begint bijná en de laatste puntjes worden alvast op de I gezet: voor Tim en Sven zijn het drukke weken. Maar ach, op 10 september wordt de Korte Heuvel weer in het zonnetje gezet. En als het aan Tim ligt, wordt de Ober Run groter dan ooit. “Ik heb er heel veel zin in en iedereen is welkom!”

Meer over

Doen

adv.