Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x leuke dingen om dit weekend in Tilburg te doen

Door Rowie van der Vliet 22 september 2017

Ja, het zonnetje schijnt weer! Series kijken met een dekentje kan wel even wachten, want dit weekend is er genoeg te doen in Tilburg. We maakten een handig lijstje vol leuke weekendtips.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Dear Future

Dear Future
Foto: Dear Future Facebook

Hoe komt de toekomst eruit te zien? Dat probeert Dear Future te beantwoorden en vooral te laten zien! Daarom is er tijdens de voormalige Social Innovation Week een boel te doen rondom onze toekomst. Kijk naar technische snufjes, staar naar voorwerpen die regelrecht uit een science fictionfilm komen, beleef een concert in 360 graden en proef nu al het eten van 2030. Aanrader voor dit weekend is de ruilbeurs van PakJeKunst, het automaat waar we voor 4 euro kunst kunnen halen.

Wiewatwaar Van zaterdag 23 september 14.30 uur tot en met vrijdag 29 september op diverse plekken in de stad. Hier vind je het hele programma.

Tilburg Culinair

Tilburg Culinair
Foto: Tilburg Culinair

Bij Tilburg Culinair hoef je niet te kiezen bij welk lekker restaurant je gaat eten. De culinaire toppers van onze stad bereiden voor jou de smakelijke gerechtjes. Dare to be different is het thema van dit jaar, dus we verwachten diverse en experimentele smaken.

Wiewatwaar Op donderdag en vrijdag begint het programma met een onderdeel voor sponsors en genodigden, maar iedereen is welkom vanaf 20.00 uur. Op zaterdag en zondag kunnen we uitslapen, want dan begint de culinaire verwennerij ’s zaterdags om 15.00 en zondagmiddag om 13.00 uur. Tilburg Culinair is dit jaar voor het eerst op het Louis Bouwmeesterplein, de parkeerplaats achter de Schouwburg.

Lederhosen en heul veul bier

Oktoberfest
Foto: Pixabay

We vallen maar gelijk met de deur in huis: Café Smederij gaat met winterstop. Gelukkig sluiten ze goed af met een pre-Oktoberfest. Lekker zaufen, essen und tansen! O ja, doe wel even je lederhosen of Heidipakje aan, anders kom je er niet in.

Wiewatwaar Café Smederij, zondag 24 september 16.00 tot 22.00 uur. Entree is gratis. De pull bier, bratwürst en frieten niet.


Meer over Club Smederij ontdekken?

Club Smederij cafés

Gesloten16:00 - 02:00

Burgermeester Brokxlaan 8-84, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Filmpje pakken

Pop Up Cinema
De Pop Up Cinema is regelmatig te vinden bij de NWE Vorst zoals we op de foto zien, maar dit weekend kunnen we een filmpje pakken op het Theresiaplein Foto: Facebook Pop Up Cinema

Een filmpje pakken deze zaterdag? Je hoeft niet op de bank te blijven zitten of naar de bios. De Pop Up Cinema strijkt neer op het Theresiaplein voor de buurtbios. Neem je klapstoeltje of dekentje en een picknickmand met hapjes mee en plof naast je buren neer in het gras. Op het draagbare doek verschijnt de film Lady in the Van met Maggie Smith (Harry Potter en Downtown Abbey) in de hoofdrol.

Wiewatwaar Zaterdag 23 september van 20.00 tot 23.00 uur op het Theresiaplein.

Dwalerij

Dwalerij
Foto: Jac Schalk

De leukste markt van het Dwaalgebied is back in town. Denk je bij een markt nog steeds aan telefoonhoesjes die bij elk kraampje te krijgen zijn en kleding die om de zoveel kramen weer te verkrijgen is? Dan ben je nog nooit naar de Dwalerij geweest. Eigenzinnige en creatieve ondernemers krijgen hier een platform voor hun bijzondere waren. Denk aan vintage, hippe interieurspulletjes, plant heaven, ambacht met stoffen uit verre landen gemaakt door creatievelingen uit onze stad en 3D-geprinte sieraden.

Wiewatwaar zondag 24 september van 9.30 tot 14.00 uur.

Kundalini yoga in het park

Kundalini yoga
Foto: Kundalini yoga

Neeee, het is alweer de laatste keer dat we dit jaar kunnen yoga’en in het Leijpark. Tijdens een les ervaar je dynamische oefeningen, krachtige ademhalingstechnieken, eeuwenoude mantra’s en diepe meditatie. En dat alles met de zon op je gezicht en je voetjes in het gras! Zijn wij even blij met deze nazomer.

Wiewatwaar Zondag 24 september van 10.00 tot 13.00 uur in het Leijpark. Neem je handdoek of yogamatje, flesje water, deken of trui én donatie voor de Plastic Soup Foundation mee.

Shop till you drop

Hudson’s Bay Foto: indebuurt

Vorige week lag Tilburg er echt heel anders bij. Deze donderdag zijn maar liefst drie winkels geopend. Eindelijk kunnen we weer panty’s halen bij de HEMA, neuzen bij de Hudson’s Bay en kleren passen bij Costes. Tijd om eens goed te gaan shoppen!


Meer over HEMA Tilburg ontdekken?

HEMA Tilburg warenhuizen

Gesloten12:00 - 17:00

Heuvelstraat 24, Tilburg

Bekijk meer:warenhuizen

Meer over Hudson’s Bay ontdekken?

Hudson’s Bay Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Heuvelstraat 33, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten

Meer over Costes Men & Women ontdekken?

Costes Men & Women kledingwinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Pieter Vreedeplein 85, , Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.