Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x hier kun je zwemmen in natuurwater in Brabant

Door Rowie van der Vliet 19 juli 2020

Op een warme zomerdag is het heerlijk om een verfrissende duik in het water te nemen. Extra leuk is zwemmen in Brabant is natuurwater, waarbij je lekker aan een strandje of in het gras ligt. In Brabant zijn genoeg plekken waar het goed toeven is de komende maanden.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Strandbad de Rauwbraken in Berkel-Enschot

Beeld ter illustratie. Foto: Git van den Boer voor indebuurt Tilburg

Tilburgers pakken met liefde de fiets om naar Strandbad de Rauwbraken te rijden. Waan je op een fijn strand in een badplaats aan de kust dankzij het helderblauwe water en witte strand. Het bad is open voor dagjesmensen en abonnementhouders. Vanaf 10 juli tot 23 augustus kan iedereen er elke dag van 10.00 tot 18.00 uur terecht. Laat die zomer maar komen! Niet alleen is dit een van de plekken in Brabant waar je in natuurwater zwemt, ook is er een fijne strandtent.

Galderse Meren

Foto: indebuurt Breda

Lekker chillen op het gras, zonnen op het strandje of een verfrissende duik nemen: het kan allemaal bij de Galderse Meren in Breda. De plas ligt ten zuiden van het Mastbos en dicht bij het plaatsje Galder. Ben je op een zonnige dag benieuwd hoe druk het is? Dan kun je een appje met het woord ‘update’ naar de gemeente Breda sturen via 06-11709015. Handig!

Oesterdam en Bergse Diepsluis

Foto: ANP

Zwemmen in de Binnenschelde bij Bergen op Zoom? Dat is niet aan te raden in verband met negatief zwemadvies. Gelukkig zijn de Oesterdam en de Bergse Diepsluis in de buurt. Het is lekker dicht bij Bergen op Zoom en toch heb je een mini-vakantiegevoel. Wist je dat als je op de dijk staat, je (bij helder zicht) de Peperbus en Lourdeskerk kunt zien? Ook fijn: de waterkwaliteit is hier uitstekend en zwemmen is geen probleem. Verder is het een hotspot voor duikers en watersporters.

Zuiderplas

Foto: indebuurt Den Bosch

De Zuiderplas in Den Bosch is een verstopte plek, waarbij het net lijkt alsof je ver van de stad bent. Niets is minder waar: na een fietstocht van vijf minuten ben je in het centrum. Doordat het zo afgelegen ligt, zijn toeristen niet heel bekend met dit stukje Den Bosch en kun je hier in alle vrijheid zwemmen. Je kunt je badhanddoek uitspreiden op het zand of op het gras. Dorst gekregen? Bij Beach Bar Zuiderplas kun je een verfrissend drankje halen. Genieten maar!

IJzeren Man

Foto: indebuurt Eindhoven

Zwemmen in natuurwater doe je op warme dagen bij de IJzeren Man in Eindhoven. Hier vind je een enorm natuurbad met peuterbad en dieptebad. Neem je handdoek of picknickkleed mee en strijk lekker neer op de strandlijn of grasweide. Het natuurbad is tussen 20 mei en 30 september dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur, mits het twintig graden of warmer is.

Berkendonk

Foto: indebuurt Helmond

Met je voeten in het zand of liever op een handdoekje in het gras? Recreatieplas Berkendonk in Helmond is de ideale locatie om een hete zomerdag door te brengen. Tussen 1 mei en 1 september zijn altijd lifeguards aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Enne… chill je het liefst in je blote niksie? Aan de noordkant van het gebied vind je een naakstrandje. Het mooiste van alles: je betaalt geen entree.

Stel je navigatiesysteem in op Raktweg om bij het parkeerterrein te komen.

De Asterdplas

asterdplas
Foto: Stadsarchief Breda | Gré van Pelt

De Asterdplas in de Haagse Beemden in Breda is veilig en schoon genoeg om in te zwemmen. Stop een kleedje in je tas zodat je lekker kunt zonnebaden aan het water. Parkeren bij dit natuurwater in Brabant is overigens gratis. Hier geldt: bij grote drukte kan de gemeente Breda de wegen naar de recreatieplas afsluiten.

Lees ook:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.