Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x fietsroutes in omgeving Tilburg onder de 40 kilometer

Door Rowie van der Vliet 3 juni 2020

Pak je in deze tijden steeds meer de fiets? Het is heerlijk om zo fit te blijven en ook nog eens veel van de regio te zien. Met deze fietsroutes in de omgeving van Tilburg kun je lekker doortrappen, maar lukt het ook voor beginners om de route netjes af te maken.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Rondje in de duinen

Fietsroutes in Tilburg. Foto: Google Maps

Even uitwaaien is heerlijk! In de omgeving kan dat natuurlijk perfect bij de Loonse en Drunense Duinen. Wat een prachtig gebied om te verkennen op de fiets. Deze fietsroute is 37,5 kilometer en duurt zo’n twee uur.

Rondje Moerenburg en meer

Fietsroute onder de 40 kilometer. Foto: Google Maps

Deze fietsroute in omgeving Tilburg onder de 40 kilometer kost je zo’n 1 uur en 19 minuten. Je trapt 24,7 kilometer. Goed te doen, dus! Onderweg fiets je langs de Piushaven, Moerenburg, de Leemputten in Biezenmortel, Udenhout en meer. De route is makkelijk uit te breiden door Moerenburg of de Leemputten nog meer op de fiets te verkennen.

Rondje Reeshof

Fietsroute onder de 40 kilometer. Foto: Google Maps

Denk je dat er niets te ontdekken valt in de Reeshof? Probeer onze fietsroute dan maar eens! Je rijdt langs een bos, door een groot park en krijgt zelfs de kans om Schotse Hooglanders te spotten.

Noord, Oost, Zuid, West

Fietsroute Tilburg onder de 40 kilometer. Foto: Google Maps

Noord, Oost, Zuid, West, thuis best! Voor deze route cross je echt heel Tilburg door. Je gaat eerst naar Tilburg-Noord, bent dan onderweg naar Moerenburg, vervolgt de route naar de Blaak, fietst helemaal langs de Bijsterveldenlaan in de Reeshof en eindigt de fietsroute in Tilburg weer bij startpunt Spoorlaan. Het kost zo’n twee uur en je legt 35,7 kilometer af.

Streetartroute

Fietsroute Tilburg. Foto: Google Maps

In Tilburg vind op meerdere plekken mooie streetart. Ontdek ze met deze fietsroute van 26,9 kilometer. Perfect voor een rauwe stad als de onze! Je komt onder andere langs werk van Sneak-Art (Paul de Graaf), Erik Veldmeijer, Joep van Gassel, Tom de Meer, Pee-Jay Czifra-Malawau, Paul Watty, Timothy Mahler en TecKel. Je komt niet alleen langs de Spoorzone, Korvelseweg en de Langestraat. Ook fiets je naar de Pucciniflat en de Scharwoudestraat. De route is 26,9 kilometer.

Koning Willem II-fietsroute

De Willem II-fietsroute. Foto: Google Maps

Word een echte koning op de fiets met de Willem II-fietsroute! Je komt langs allerlei plaatsen die vernoemd zijn naar de koning en gebouwen die ooit eigendom waren van Koning Willem II, waaronder zijn oude tuinhuis in Koningshoeven. De route is een goede warming up om daarna nog verder te fietsen, want hij is maar 12,9 kilometer lang.

Doortrappen naar Dongen

Fietsroute onder de 40 kilometer. Foto: Google Maps

Soms wil je gewoon lekker doortrappen en zo fit worden. Niks twintig keer stoppen, maar gaan met die banaan. Dat komt helemaal goed met deze fietsroute langs de Bredaseweg, Rijen, Dongen en weer terug naar de Spoorlaan. Je doet er 36 kilometer over. Dit kun jij!

Lees ook:

zadelpijn

Met deze fietsroutes rondom Tilburg zie je veel én blijf je fit

Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk thuis te blijven, maar een beetje beweging en frisse lucht is...
piushaven

7 x de fijnste hardlooproutes in Tilburg

We zien ze overal in Tilburg: hardlopers. Hardlopen is fijn, maar het kan soms wat saai worden als j...
Hittekaart hardlopen Strava

Hittekaart: dit zijn de populairste hardlooproutes van Tilburg

Dankzij een briljante hittekaart van hardloop-app Strava kunnen we precies zien wat de populairste r...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.