Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 redenen om Dwalerij niet te missen

Door Rowie van der Vliet 23 augustus 2017

Lekker dwalen op de zondag en steeds weer verrast worden door creatieve spulletjes: dat is de Dwalerij. We mogen weer op zondag 27 augustus van 09.30 tot 14.00. Struin door het gezellige Dwaalgebied en laat je nog meer verrassen dan normaal. Deze derde editie van het jaar wil je meemaken en wel om deze redenen:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Vakantiegevoel vasthouden

Via GIPHY

De scholen beginnen weer en van de vakantie hebben we alleen nog de souvenirs en vakantiekiekjes over. Geen zorgen, op de Dwalerij beleef je het vakantiegevoel nog even iets langer. Denk aan een Franse markt waar de geur van croissants en koffie je tegemoet komt en waar het ‘dorp’ allemaal samenkomt op de zondagmorgen.

Keer op keer een verrassing

Dwalerij
Foto: Jac Schalk

Verven op een auto, badeendjes vissen uit de fontein of even naar schapen kijken in de binnenstad. Het zijn nou niet 1-2-3 activiteiten die je van een markt zou verwachten, maar vorige editie was dit precies waar je van kon genieten bij de Dwalerij. Dàt is nou precies het leuke aan de markt in het Dwaalgebied. Je weet gewoon echt niet wat je kunt verwachten. Deze editie is er onder andere een dansworkshop door Patricia van Doenya’s Danswereld bij Boekenhandel Livius de Zevensprong op verschillende tijdstippen.


Meer over Boekhandel Livius de Zevensprong ontdekken?

Boekhandel Livius de Zevensprong boekhandels

Geopend13:00 - 18:00

Nieuwlandstraat 27, Tilburg

Bekijk meer:boekhandels

Goed begin van de dag

Saturday Night Live GIF - Find & Share on GIPHY

Via GIPHY

Je kunt natuurlijk ook wakker worden met een ontbijt op bed, dekentje erbij en Netflix op je schoot. Maar doe je dat niet elke zondag al? Ga deze zondag lekker de deur uit met de zon op je snufferd, terwijl je bij praat met de ene na de andere bekende en je lekker kunt shoppen.

Bijzondere spullen

Foto: Facebook April 3D Design

Denk je bij een markt nog steeds aan telefoonhoesjes die bij elk kraampje te krijgen zijn en kleding die om de zoveel kramen weer te verkrijgen is? Dan ben je nog nooit naar de Dwalerij geweest. Eigenzinnige en creatieve ondernemers krijgen hier een platform voor hun bijzondere waren. Denk aan vintage, hippe interieurspulletjes, ambacht met stoffen uit verre landen gemaakt door creatievelingen uit onze stad en 3D-geprinte sieraden en sleutelhangers van April 3D Design (zie foto).

Lekker ontspannend

Dwalerij nummer 3
Foto: Jac Schalk

Zondag = relaxdag. Dat hebben ze bij de Dwalerij goed begrepen. Niks haasten en snel langs alle kraampjes lopen. Het is juist leuk om lekker lang te dwalen en op het gemakje overal te gaan kijken. Of sta stil om te genieten van het eten en drinken van kraampjes, zoals Wijnbar Cru die voor Benchmark Design met oesters, alcoholvrije bubbels en cava komt staan. Brunchen kan ook bij de horeca in de Nieuwlandstraat en Noordstraat. En daarna toch nog even snel kijken of dat leuke jurkje er nog hangt…

Straatmuzikanten

Via GIPHY

Gratis muziek in de binnenstad. Daar word je toch vrolijk van? En je maakt het niet alleen mee in de metro van New York, maar ook lekker in Tilburg tijdens de Dwalerij. Voetjes van de vloer en dansen maar.

Altijd weer iets nieuws

Bones Artisan
Foto: Facebook Bones Artisan

Je hoeft niet bang te zijn dat je elke keer dezelfde producten tegenkomt. Elke editie zijn er weer nieuwe ondernemers die voor het eerst meedoen. Zo komt de gloednieuwe tassenwinkel Bones Artisan ook gezellig de zondag achter een kraampje spenderen om de ambachtelijke handgemaakte tassen uit Iran te presenteren.


Meer over Bones Artisan ontdekken?

Bones Artisan Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Stationsstraat 44, Tilburg

Bekijk meer:Permanent gesloten
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.