Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x plekken om een scheiding te verwerken (of te vieren)

Door Rowie van der Vliet 8 september 2017

Je kan het maar weten: het is vandaag (8 september) de Dag van de Scheiding. Sta je toevallig op het punt om de scheidingspapieren te tekenen? Dan steken wij je een hart onder de riem met dit lijstje met plekken om jouw scheiding te verwerken (of te vieren).

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Café Weemoed

Café Weemoed
Foto: Facebook Café Weemoed

Doe je niets liever dan opgaan in weemoed? Dit is een inkoppertje, maar er is echt geen plek waar dat beter kan dan bij Café Weemoed. Het maakt niet uit hoe laat of vroeg je komt aanzetten, er is altijd ruimte voor een goed gesprek. Ga aan de bar zitten en stort je hart uit. Het leuke van deze plek is dat er echt een heel divers publiek komt. Zo kun je zomaar naast een doorgewinterde dichter of jonge knaap komen te zitten. Je hoeft hier niet bang te zijn om in je eentje te komen, want stamgasten verzekeren dat je dan juist een leuke avond hebt.


Meer over Café Weemoed ontdekken?

Café Weemoed cafés

Geopend14:00 - 02:00

Korte Heuvel 12, Tilburg

Bekijk meer:cafés

Pleïade

Pleïade
Foto: indebuurt

Een scheiding kan een hele heftige periode zijn. Het is een tijd waarin je meer dan anders op zoek bent naar jezelf en de zingeving van het leven. Winkel en biocafé Pleïade ziet het als een missie om mensen hulp te bieden tijdens moeilijke periodes. Tussen alle drukte in het centrum is het een plek waar je echt even tot rust kunt komen. Heb je het gevoel dat je met iemand over iets moet praten? Het personeel van Pleïade is wel wat gewend qua persoonlijke gesprekken. En ze herinneren je er ook nog extra aan dat je er mag zijn.


Meer over Pleïade ontdekken?

Pleïade cadeauwinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Nieuwlandstraat 36, Tilburg

Bekijk meer:cadeauwinkels

De Bierbrigadier

de bierbrigadier
Foto: indebuurt

Hèhè, eindelijk geen zeurende partner die vraagt of je dat biertje ’s avonds nou wel zou drinken. Natuurlijk moet je met mate drinken, maar af een toe is een pilsje op zijn tijd wel lekker. Zeker als je een scheiding achter de rug hebt. Koen van de Bierbrigadier heeft een groot aanbod, dus er is altijd wel een biertje dat je lust. En een speciaalbiertje proberen op zijn tijd is natuurlijk geen straf. Wil jij je scheiding goed vieren? Dan kun je ook altijd met wat vrienden naar een biercafé gaan. En maar hopen dat de partners van je maten niet te moeilijk gaan doen…


Meer over De Bierbrigadier ontdekken?

De Bierbrigadier slijterijen

Vandaag gesloten

Telefoonstraat 39, Tilburg

Bekijk meer:slijterijen

Kringloopwinkel

Kringloop Tilburg
Foto: Facebook Kringloop Tilburg

Tijdens een scheiding valt er een huis te verdelen. Ben je de ongelukkige die geen meubels meekrijgt? Dan is de kringloopwinkel echt fijn om allerlei spullen te halen die je voorheen als vanzelfsprekend aannam. Een scheiding is al duur genoeg, dus dan is schatzoeken in de kringloopwinkels gewoon heel handig. We hebben er 9 op een rijtje gezet.

Zoete Moed

Toonbank van Zoete Moed
Foto: Ingrid Arnou

Yvette Wouters van Zoete Moed staat voor Zalig Zondigen & Gezond Genieten. Dat verdien jij na die scheiding! Als je dan toch gaat voor een lekkernij om jezelf te trakteren, dan is het fijn als het ook echt lekker is. Bij Zoete Moed kun je taarten en koeken komen afhalen, zodat je het thuis in alle rust op de bank kunt oppeuzelen. Als je er toch bent kun je gelijk iets moois voor jezelf kopen bij Het Pastorie Lokaal, want dat zit in hetzelfde pand.


Meer over Zoete Moed ontdekken?

Zoete Moed bakkers

Vandaag gesloten

Havendijk 16A, Tilburg

Bekijk meer:bakkers

Hunkemöller

hunkemoller
Foto: Google Streetview

Nu je single bent is het tijd om jezelf (of je nieuwe scharrel) eens te verwennen met een mooi setje. Na al die jaren is het eindelijk weer eens spannend in de slaapkamer! Geniet er maar van.


Meer over Hunkemöller ontdekken?

Hunkemöller kledingwinkels

Gesloten12:00 - 17:00

Heuvelstraat 15, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels

Mint & Pepr

Mint & Pepr Tilburg
Foto: Facebook Mint & Pepr

Als kersverse single wil je toch goed voor de dag komen. Kledingwinkels presenteren de nieuwste herfstcollecties, dus het is tijd voor een mini-makeover. Bij Mint & Pepr hebben ze modebewuste kleren voor vrouwen en mannen. Het zijn kledingstukken die je niet snel ergens anders in Tilburg ziet, maar die je goed kunt combineren met de rest van je garderobe.


Meer over Mint & Pepr ontdekken?

Mint & Pepr kledingwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Heuvelstraat 125, Tilburg

Bekijk meer:kledingwinkels
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.