Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 leuke uitjes in Tilburg om in je eentje te doen

Door Rowie van der Vliet 21 september 2020

Even een dagje voor jezelf nodig, heb je wat tijd te doden of zijn al je vrienden te druk voor je? Leg je telefoon weg, zet de tv uit en verken de stad! En ja, dat kan dus prima in je uppie, kijk maar naar deze uitjes om in je eentje te doen in Tilburg.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Naar de dierentuin

De Oliemeulen
De Oliemeulen. Foto: indebuurt Tilburg

Uren naar alpaca’s en lama’s staren? Een vogelspin vasthouden zonder dat iemand naast je het in zijn of haar broek doet? En naar hartenlust foto’s maken en feitjes leren over de dieren? Ga eens in je eentje op ontdekkingstocht bij De Oliemeulen in Tilburg-West.


Meer over Dierenpark De Oliemeulen ontdekken?

Dierenpark De Oliemeulen entertainment

Geopend10:00 - 18:00

Reitse Hoevenstraat 30, Tilburg

Bekijk meer:entertainment

Naar de film

zaal 1 pathé
Zaal 1 in Pathé in Tilburg. Foto: Pathé

Wil je gewoon van de film genieten, zit diegene naast je con-ti-nu te praten. Daar heb je geen last van als je in je eentje naar een bioscoop in Tilburg gaat. Ontdek art house films bij Cinecitta of plof neer bij Euroscoop of Pathé.

Doe een workshop

Herfst knutsels die Bij Juffrouw Freubel maakt in haar workshops. Foto: indebuurt

Van cocktails maken tot naaktmodel schilderen en van kookworkshops tot pottenbakken: je volgt de workshops allemaal in Tilburg. Je kunt je vast beter concentreren door het geklets van je vrienden. Wil je iets nieuws leren? Geef je dan eens op voor een workshop. Daardoor leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.

Snuif cultuur

Het TextielLab. Foto: Josefina Eikenaar.

Een museum verkennen is het ideale uitje in Tilburg om in je eentje te doen. Je kunt dan net zo lang bij elk kunstwerk stilstaan als je zelf wil. Loop je liever wat sneller langs een expositie? Ideaal! Dan hoef je niet op slenterend gezelschap te wachten. De Tilburgse musea hebben veel aanzien in het buitenland, maar wanneer ben jij er voor het laatst geweest? Echt een aanrader! Wij tippen het TextielMuseum, De Pont en het Natuurmuseum.

Neem jezelf mee op koffiedate

Foto: indebuurt Tilburg

Nog zo’n ideaal uitje in je eentje in Tilburg: een koffiedate met jezelf. Plof neer in een heerlijke stoel, bestel een bakkie leut en lees bijvoorbeeld een goed boek. Dat kan ook thuis, maar is hartstikke gezellig buiten de deur. We tippen Stoom 013, het koffiecafé van Gianotten Mutsaers en Buutvrij.

Een boswandeling maken

Tilburgse in het Wandelbos. Foto: indebuurt Tilburg

Uitjes in Tilburg die je in je eentje doet, zijn ideaal om je hoofd even leeg te maken. Wie echt tot rust wil komen, kan overdag een boswandeling doen. Tilburg is zo’n mooie stad omdat je binnen een kwartier in de natuur staat. Loop eens door de vele bossen die onze stad rijk is.

Naar het theater of een concert gaan

Geen rij voor Poppodium 013. Foto: indebuurt Tilburg

Goed, we geven toe: vaak vind je bij een theater of concertzaal in deze tijd duotickets. Maar soms zijn er ook een paar plekken voor een persoon. Ideaal als niemand uit je vriendengroep van dezelfde muziek houdt of als je helemaal op wil gaan in een voorstelling. We durven te wedden dat er aan de bar altijd wel iemand is die de voorstelling wil nabespreken.

Lees ook:

Zo ontmoet je nieuwe mensen in Tilburg in deze tijd

Nieuwe mensen ontmoeten is in coronatijd knap lastig. Of je nu op zoek bent naar de liefde van je le...

Oei, alwéér doorweekt! 7 handige plekjes om te schuilen voor de regen

Eerst schijnt de zon en zodra je paar minuten later op de fiets stapt, valt het met bakken uit de he...
Schotse Hooglanders

Even helemaal niets: 7 x prachtige groene plekken rondom Tilburg waar je tot rust komt

Niks is lekkerder dan even helemaal niets! We houden van de stadsparken in Tilburg, maar dit zijn in...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.