Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x de meest toffe acties tijdens NLDoet van het Oranje Fonds in Tilburg

Aangeboden door Oranje Fonds 5 maart 2018

Met z’n allen de handen uit de mouwen steken om onze stad een stukje mooier te maken. Wat kun je daar nou níet leuk aan vinden? De leukste klussen die je kunt doen voor NLdoet op 10 en 11 maart, want daar hebben we het over, zetten wij voor je op een rij. En wacht niet te lang met aanmelden, want hoe leuker de klus is, hoe eerder het vol is. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Je kunt groente verbouwen in de Piushaven (en óók paardrijden!)

nl doet
Foto: NL DOET

Hoe gaaf is dit! In de Stadstuinderij Piushaven begint het teeltseizoen weer rond 10 maart en daarom zoeken zij jou om de tuin lekker aan te kleden. Er moet van alles gebeuren: paden aanleggen, speelhuisje repareren, bloemen oppotten, stekjes planten, winkel schoonmaken, schilderen en onkruid verwijderen. Daarna zullen Belgische trekpaarden het land ploegen. Hoe cool! Nóg cooler: je mag aan het einde van de dag een rondje rijden op de paarden!

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 9.00 tot 17.00 uur bij Stadstuinderij Piushaven, Havendijk 45. Aanmelden kan hier

Lekker mensen verwennen

nl doet
Foto: NL DOET

De mensen van RIBW Brabant, wijkbewoners en bewoners van verzorgingscentrum de Wever in Tilburg-Noord zijn toe aan een verwendag. En daar kun jij voor zorgen! Je mag de mensen lekker trakteren op een bakje koffie/thee en lekkere traktaties en, en, en… lekker verwennen met gezichtsmassages, maskertjes, handmassages, haren föhnen, make-up, nagellak en nog veel meer! Klinkt goed, hè?

Hoewatwaar: vrijdag 9 maart van 14.30 tot 16.30 uur bij de Wever, locatie Heikant, Monteverdistraat 12. Aanmelden kan hier

Echte klusser? Dan mag je mee een konijnenhok vergroten

Bert of Ernie in het konijnenhok
Foto: indebuurt

Bij Kinderboerderij ’t Valleike in de Reeshof willen ze wat grotere konijnenhokken en daar kun jij aan bijdragen. Met een gezellige groep vrijwilligers wordt een voer hok gebouwd zodat het stro en hooi veilig kan worden opgeslagen. Het doel: zorgen voor een degelijke voeropslag voor de konijntjes.

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 9.00 tot 16.30 uur bij Kinderboerderij ’t Valleike, Scharwoudestraat 30. Aanmelden kan hier.

Sopje en blije ouderen

NL doet
Foto: NL DOET

Is het niet geweldig om een rolstoel te stoppen terwijl de eigenaar trots kijkt hoe jij dat voor hem/haar doet? Jawel, toch? Bij Woonzorgcentrum Zonnehof zoeken ze enthousiaste mensen die rolstoelen gaan wassen. Het is natuurlijk geweldig om de eigenaar vervolgens in een blinkende rolstoel weer weg te zien rijden.

Hoewatwaar: vrijdag 9 maart van 10.00 tot 15.30 uur bij Woonzorgcentrum Zonnehof, Professor Gimbrèrelaan 24. Aanmelden kan hier.

Stadscamping alvast klaarmaken

nl doet
Foto: NL DOET

Het festivalseizoen gaat weer beginnen en daarom moet het campingterrein klaargemaakt worden om de bezoekers een warme plek te geven. In april begint het seizoen en daarom moeten de Stadscampingspullen uit de container gehaald worden, de meubels opgeknapt worden en er moet geschilderd worden. Ook worden de eerste decorstukken opgebouwd. Een gezellige dag? Ongetwijfeld! Helemaal omdat je ook gezellig met z’n allen luncht.

Hoewatwaar: zaterdag 10 maart van 10.00 tot 17.00 uur bij Stadscamping Tilburg, Vijfhuizen 3. Aanmelden kan hier.

Tip: check hier alle andere klussen die er op 9 en 10 maart te doen zijn in Tilburg.


Meer over Oranje Fonds ontdekken?

Oranje Fonds dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.